FNV: ‘krimpplannen NS hebben ongekende weerslag op personeel’

FNV
FNV kantoor. Foto: FNV

De mededeling van spoorvervoerder NS dat er de komende jaren 2.300 banen moeten verdwijnen, is volledig in het verkeerde keelgat geschoten van FNV Spoor. Volgens de vakbond worden medewerkers de dupe van de negatieve gevolgen van de coronacrisis. “Zo’n grote krimp van het aantal medewerkers zal een ongekende weerslag op de blijvers krijgen”, aldus bestuurder FNV Spoor Henri Janssen. “De NS wil feitelijk de rekening van de coronaverliezen bij haar medewerkers neerleggen. Dat is natuurlijk van de zotte.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “FNV: ‘krimpplannen NS hebben ongekende weerslag op personeel’”

Cisca Simons|30.06.20|12:47

Cisca Simons

Naar mijn gevoel is de plaatsing van het station Vlissingen – voortgekomen uit een historische situatie waarvan niets meer is dan dat station – zeer ongelukkig. Een beter optie zou wellicht zijn om na Souburg het kanaal over te steken en een eindpunt te maken bij Het Dok van Perry, met K+R op Steenen Beer en busstation bij de Jan Weugkade. Grondruil met die bedrijven die bij het kanaal in de weg zouden zijn met vrijkomende terreinen aan de oude Ferry haven.

Ferenc Pinter|30.06.20|10:50

Weinig verrassend was het nieuws vanuit N.S. dat werd gedeeld. Mijn persoonlijke mening is dat de ‘Corona crisis’ gebruikt wordt om een ‘legale’ bezuiniging operatie uit te voeren. Een loonsverhoging kunnen we vergeten en we moeten flexibel zijn, denkend aan eventuele omscholing of ander werk aanpakken. Gedwongen ontslagen zullen er waarschijnlijk niet komen, maar wat wél? Het personeel gaat nu de rekening betalen voor deze crisis, dat kan niet de bedoeling zijn. Hoelang pikken we dit nog?

Wiebe Goossen|30.06.20|10:15

Het is natuurlijk wél wrang dat juist onder deze coalitie (die toch geen gelegenheid voorbij laat gaan te tonen hoe ‘groen’ ze wel is) het personeel van NS zwaar de dupe dreigt te worden van de ‘antwoorden op de corona-uitdaging’!!!