Studio ProMedia in Rotterdam

Kijk live mee met de presentatie van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek

Foto ProMedia

Wat is de invloed van corona op onze mobiliteit? Hoe kijken onder meer OV-bedrijven aan tegen het veranderende reisgedrag? Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en inzicht en duiding in een markt die op drift lijkt te zijn geraakt. Vanmiddag presenteert Eric Vousten van VMS | Insight de eerste resultaten van het onderzoek. De presentatie van 12.00 tot 13.30 uur is online gratis bij te wonen.

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) wordt sinds 2009 uitgevoerd. Dit jaar is voor het eerst ook het openbaar vervoer betrokken. Het NZMO onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag, toetst actuele thema’s en heeft een voorspellende waarde. Alles vanuit het perspectief van de reiziger én van de werkgever.

Opvallende conclusies

Dit jaar doen er ruim 600 bedrijven en 2.600 zakelijke reizigers mee met het onderzoek. In 2020 is gekozen voor een opzet waarbij wordt ingezoomd op de mobiliteitsbehoefte vóór corona, de situatie nu en de verwachtingen over 6 maanden. In 2020 worden in totaal 3 metingen gedaan. De resultaten van de eerste twee onderzoeken zijn nu bekend, de conclusies zijn opvallend.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het OV-gebruik blijft ook over zes maanden lager dan voor corona. Er wordt dit jaar een kwart minder zakelijke kilometers gereden dan vorig jaar en 18 procent van alle bedrijven met een wagenpark verwacht een afname van het aantal auto’s.

Volg live de presentatie van het onderzoek

Op dinsdag 15 september presenteert onderzoeker Eric Vousten live vanuit onze studio in Rotterdam de eerste resultaten van het NZMO. Hij gaat daarbij onder meer in gesprek met Yfke van der Sloot (Zakelijke markt NS) en Jean Paul Duurland (Manager Marketing, Sales and Services RET).

Je kan de presentatie van 12.00 tot 13.30 uur kosteloos online bijwonen via deze link. Op deze website is meer informatie te vinden over het online event.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.