Rotterdam CS sprinter

NS gaat meer flexmedewerkers in vaste dienst nemen

Een deel van de uitzendkrachten bij de NS-klantenservice begint het nieuwe jaar met een vaste aanstelling. De spoorvervoerder gaat namelijk meer flexcontracten omzetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het gaat om medewerkers die het risico liepen hun baan kwijt te raken.

Dat meldt vakbond FNV Spoor, dat NS had opgeroepen deze flexmedewerkers in vaste dienst te nemen. Meerdere uitzendkrachten bij de klantenservice werken inmiddels circa 5,5 jaar bij de spoorvervoerder. Dat betekent dat de zogeheten ‘fase B’ afloopt, waarin contracten voor bepaalde tijd kunnen worden aangeboden. NS staat daardoor voor de keuze dit personeel in vaste dienst te nemen of afscheid te nemen.

Mooie eerste stap

Alle uitzendkrachten bij de klantenservice voor wie dit tussen 24 november 2021 en 31 december 2022 het geval is, krijgen in januari een aanstelling voor onbepaalde tijd aangeboden. De vakbond noemt het nieuwe besluit een “mooie eerste stap” op weg naar het terugdringen van de flexschil binnen de klantenservice van NS. FNV Spoor zegt zich hier volgend jaar verder voor te zullen inzetten. Twee jaar geleden werd vlak voor de kerstdagen ook al een succes behaald, toen uitzendkrachten na het aanbieden van een petitie bij NS konden blijven werken.

Aanvankelijk wilde NS volgens de vakbond enkele uitzendplekken openzetten voor vaste aanstellingen. Alle uitzendkrachten zouden daarop dan mogen solliciteren, maar hier zag FNV Spoor niets in. “Solliciteren op een plek waar je al jaren werkzaam bent en goed gefunctioneerd hebt, is ongepast.” Volgens cijfers van de vakbond is meer dan de helft van de klantenservicemedewerkers op dit moment via Young Capital bij NS werkzaam als uitzendkracht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS gaat meer flexmedewerkers in vaste dienst nemen | OVPro.nl
Rotterdam CS sprinter

NS gaat meer flexmedewerkers in vaste dienst nemen

Een deel van de uitzendkrachten bij de NS-klantenservice begint het nieuwe jaar met een vaste aanstelling. De spoorvervoerder gaat namelijk meer flexcontracten omzetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het gaat om medewerkers die het risico liepen hun baan kwijt te raken.

Dat meldt vakbond FNV Spoor, dat NS had opgeroepen deze flexmedewerkers in vaste dienst te nemen. Meerdere uitzendkrachten bij de klantenservice werken inmiddels circa 5,5 jaar bij de spoorvervoerder. Dat betekent dat de zogeheten ‘fase B’ afloopt, waarin contracten voor bepaalde tijd kunnen worden aangeboden. NS staat daardoor voor de keuze dit personeel in vaste dienst te nemen of afscheid te nemen.

Mooie eerste stap

Alle uitzendkrachten bij de klantenservice voor wie dit tussen 24 november 2021 en 31 december 2022 het geval is, krijgen in januari een aanstelling voor onbepaalde tijd aangeboden. De vakbond noemt het nieuwe besluit een “mooie eerste stap” op weg naar het terugdringen van de flexschil binnen de klantenservice van NS. FNV Spoor zegt zich hier volgend jaar verder voor te zullen inzetten. Twee jaar geleden werd vlak voor de kerstdagen ook al een succes behaald, toen uitzendkrachten na het aanbieden van een petitie bij NS konden blijven werken.

Aanvankelijk wilde NS volgens de vakbond enkele uitzendplekken openzetten voor vaste aanstellingen. Alle uitzendkrachten zouden daarop dan mogen solliciteren, maar hier zag FNV Spoor niets in. “Solliciteren op een plek waar je al jaren werkzaam bent en goed gefunctioneerd hebt, is ongepast.” Volgens cijfers van de vakbond is meer dan de helft van de klantenservicemedewerkers op dit moment via Young Capital bij NS werkzaam als uitzendkracht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.