Freek Bos (foto: Rover)

Rover-directeur Freek Bos ook in bestuur Europese reizigersorganisatie

Foto Reizigersvereniging Rover

Rover-directeur Freek Bos maakt de komende drie jaar deel uit van het bestuur van de Europese reizigersorganisatie EPF (European Passengers’ Federation). Hij is verkozen door de algemene ledenvergadering. Bos zal zijn werk voor EPF combineren met dat voor Rover.

EPF is de Europese equivalent van een Nederlandse organisatie als Rover, die zich inzet voor een betere reiservaring voor reizigers in heel Europa. Zo ijvert EPF voor makkelijker grensoverschrijdend reizen en betere rechten voor reizigers. Hiervoor lobbyt de organisatie op Europees niveau door onder meer contacten te onderhouden met de Europese Commissie en het Europees Parlement. Daarnaast verricht de organisatie onderzoek, organiseert conferenties, adviseert over diverse EU-projecten en werkt samen met de OV-sector op Europees niveau.

Internationale stem

Rover zegt blij te zijn met een vertegenwoordiging op internationaal niveau. “Het is belangrijk om de stem van de reiziger niet alleen in Nederland te laten horen, maar ook internationaal”, aldus Rover.

Freek Bos wil zich binnen EPF sterk maken voor het makkelijker maken van de aanschaf van internationale vervoersbewijzen. Daardoor kan het OV de concurrentie beter aan met het vliegtuig. Volgens Rover valt er nog veel te verbeteren. Nu moeten reizigers langdurig zoeken bij verschillende om de voordeligste en beste reisoptie te vinden. Daarnaast wil Bos de kennis uit andere Europese landen gebruiken om als Rover-directeur het openbaar vervoer in Nederland te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.