NS-Medewerker onwel geworden en overleden op station Hilversum. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / GinoPress
Onwel

Conducteur overleden op station Hilversum na woordenwisseling

Een conducteur is zondagavond overleden op station Hilversum na onenigheid met twee minderjarige treinreizigers die geen kaartje hadden. De man werd na het incident met de zwartrijders onwel, zegt de politie. Twee jongens van 15 en 16 uit Hilversum zijn diezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de man en het incident.

Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongens en de conducteur toen die hen controleerde en aansprak. De conducteur haalde er twee collega’s bij, waarna de discussie opliep en er “over en weer wat duwen en trekken was”, aldus een politiewoordvoerster. De trein stopte daarna in Hilversum, het eerstvolgende station, waar een van de jongens werd aangehouden. De tweede verdachte werd later thuis aangehouden.

Diepbedroefd

“We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij de NS en vooral de nabestaanden”, zegt een woordvoerder van de NS. “Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan.”

De conducteur (62) kwam uit Hengelo. De NS-woordvoerder meldt dat de conducteur na aankomst in Hilversum even op een bankje was gaan zitten omdat hij zich niet lekker voelde.

Volgens de politie werd nog geprobeerd de conducteur te reanimeren nadat hij onwel werd, maar tevergeefs. De woordvoerster benadrukt dat het nog volstrekt onduidelijk is hoe de man is overleden en dat er een onderzoek loopt.

Mensen die in de trein zaten of op het perron iets hebben meegekregen van het incident, worden opgeroepen zich te melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

1 reactie op “Conducteur overleden op station Hilversum na woordenwisseling”

Mallory Siquiera|21.06.22|15:14

Hou op, de man heeft een hartstilstand gehad en, ookal mogelijk, heeft weinig correlatie met het voorval met deze jongeren.

Onheilverslaggeving op zn best, verdien je kliks door in te spelen op de angst en outrage van mensen. Degene die dit artikel geschreven heeft is een absolute dipshit en ik hoop dat ze op heel wat Lego gaan staan met blowen voelen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.