NS-Medewerkers protesteren tegen slechte cao-voorstellen. Foto: Treinweb
350 medewerkers

Grote opkomst bij NS-protest tegen ‘afbraakvoorstellen’

Maandagochtend verzamelden leden van de vakbond VVMC op Centraal Station Utrecht om vanuit daar met een lange stoet naar het hoofdkantoor van de NS te lopen. Ze wilden hun ongenoegen over de huidige CAO-voorstellen kenbaar maken en met succes, volgens de vakbond.

Alle bonden zitten nu nog in de verkennende fase van de cao-onderhandeling. De vakbond wil met dit protest duidelijk maken dat de voorstellen die er nu liggen niet geaccepteerd worden. “Als de NS vasthoudt aan de huidige voorstellen, dan staan we hier binnenkort weer”, waarschuwt vakbondsbestuurder Wim Eilert.

“De voorstellen die de NS heeft gedaan voor een nieuwe cao zijn ronduit slecht. Dat vinden wij niet alleen, maar dat merken wij ook uit de vele reacties die wij krijgen van de medewerkers. De VVMC is van mening dat we dat dan ook duidelijk moeten maken aan de directie van de NS.”

Signaal

Met dit protest hebben de medewerkers een signaal afgegeven, vindt de vakbond. Dit protest was bedoeld voor medewerkers die geen dienst hadden, of bijvoorbeeld een hele late dienst die dag. “Dat dan ruim 350 leden in hun vrije tijd naar Utrecht Centraal komen laat duidelijk zien dat de medewerkers tegen de afbraakvoorstellen van de NS zijn”, zegt de vakbond.

“Als we de voorstellen van de NS zouden accepteren haalt niemand meer gezond de pensioenstreep. Alles is gericht op het vergroten van de capaciteit. Het belang van de medewerker is ongeschikt. Dat kunnen wij niet accepteren”, besluit Eilert.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.