Conducteur NS, Sprinter
pilot

Conducteur verliest taak: machinist sluit voortaan de treindeuren

NS-conducteur verliest belangrijke taak en sluit deuren niet meer. Foto: NS

De Nederlandse Spoorwegen starten dinsdag een proef met de Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp waarop de machinist verantwoordelijk wordt voor het sluiten van de deuren, wat tot nu toe de conducteur is. De machinist wordt bijgestaan door technologische snufjes en extra camera’s .

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Conducteur verliest taak: machinist sluit voortaan de treindeuren | OVPro.nl
Conducteur NS, Sprinter
pilot

Conducteur verliest taak: machinist sluit voortaan de treindeuren

NS-conducteur. Foto: NS

De Nederlandse Spoorwegen starten dinsdag een proef met de Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp waarop de machinist verantwoordelijk wordt voor het sluiten van de deuren, wat tot nu toe de conducteur is. De machinist wordt bijgestaan door technologische snufjes en extra camera’s .

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.