Onacceptabel

Conducteur bespuugd, geslagen en beroofd in Rotterdam

Foto: André Muller/Pixabay

Een conducteur van NS is vanochtend door twee mannen geslagen, bespuugd en beroofd in de trein vanaf Rotterdam Centraal richting Leeuwarden. De politie heeft tot dusverre één verdachte aangehouden en is nog op zoek naar de andere.

De trein vertrok om 7:35 vanaf Rotterdam Centraal en was onderweg naar Leeuwarden. Bij de kaartjescontrole stuitte de conducteur op twee mannen. Er ontstond direct een grimmige sfeer, zegt een woordvoerder van NS. De conducteur werd bespuugd, geslagen en beroofd. De portofoon werd onder meer meegenomen door de twee mannen.

De trein is stilgezet bij station Rotterdam Alexander. Daar wisten de verdachten te ontsnappen. De politie houdt er rekening mee dat de verdachten via de nooduitgang het station hebben verlaten, om vervolgens via een sloot te zijn gevlucht. Een verdachte is aangehouden na een zoekactie met een helicopter.

Het zou in totaal gaan om drie verdachten. Eén verdachte droeg naar verluid een zwarte pet met een Liverpool-shirt, de ander een wit shirt met een zwarte schoudertas. Van de derde verdachte is de kleding niet bekend. De man zou wel volledig nat zijn, aangezien hij via de sloot bij Rotterdam Alexander het station heeft verlaten.

‘Dit gedrag accepteren wij nooit’

NS-directeur Eelco van Asch reageert bij Rijnmond vol afschuw. “Ook collega’s willen weer heelhuids thuiskomen na hun werk. Dit gedrag accepteren wij nooit. Daders mogen hier niet mee wegkomen. Alle beelden en informatie delen wij met de politie. Onze zorg gaat nu uit naar onze collega die alle ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. We roepen medereizigers die iets gezien hebben op om zich te melden bij de politie”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.