onderhandelingsakkoord

Transitieverlof voor transgender personeel afgesproken in nieuwe cao NS

NS-personeel vervangt de dienstregeling op de borden. Foto: NS

In het nieuwe cao-akkoord geeft de Nederlandse Spoorwegen transgender personeel de mogelijkheid om verlof op te nemen wanneer zij in transitie gaan. Naast de slordige tien procent loonsverhoging en de eenmalige bonus, kunnen werknemers in transitie in een periode van tien jaar 24 weken betaald verlof opnemen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Transitieverlof voor transgender personeel afgesproken in nieuwe cao NS | OVPro.nl
onderhandelingsakkoord

Transitieverlof voor transgender personeel afgesproken in nieuwe cao NS

NS-personeel vervangt de dienstregeling op de borden. Foto: NS

In het nieuwe cao-akkoord geeft de Nederlandse Spoorwegen transgender personeel de mogelijkheid om verlof op te nemen wanneer zij in transitie gaan. Naast de slordige tien procent loonsverhoging en de eenmalige bonus, kunnen werknemers in transitie in een periode van tien jaar 24 weken betaald verlof opnemen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.