Treincapaciteit

Noodplan NS: ingehuurde beveiligers worden ‘tweede’ conducteur

Beveiligers worden ingezet als conducteur om personeelskrapte NS op te lossen. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

NS gaat per 2023 ingehuurde beveiligers inzetten als conducteur op de treinen. De beveiligers nemen dan de plaats in van de tweede conducteur, die nodig is om de treincapaciteit te verhogen. Vakbond FNV is akkoord met de noodmaatregel van de NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Noodplan NS: ingehuurde beveiligers worden ’tweede’ conducteur | OVPro.nl
Treincapaciteit

Noodplan NS: ingehuurde beveiligers worden ’tweede’ conducteur

Beveiligers worden ingezet als conducteur om personeelskrapte NS op te lossen. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

NS gaat per 2023 ingehuurde beveiligers inzetten als conducteur op de treinen. De beveiligers nemen dan de plaats in van de tweede conducteur, die nodig is om de treincapaciteit te verhogen. Vakbond FNV is akkoord met de noodmaatregel van de NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.