personeelstekort

NS zet ook kantoorpersoneel in als conducteur

Conducteur van een Intercity van de NS controleert op de deuren gesloten kunnen worden. Foto: ANP/Hollandse Hoogte - Dijkstra bv

De Nederlandse Spoorwegen gaan kantoormedewerkers inzetten als conducteurs om het personeelstekort te beteugelen. Ook in de avonduren worden beveiligers ingehuurd, zodat minder conducteurs op de trein nodig zijn. De NS hoopt met deze ‘noodmaatregelen’ nog meer treinuitval te voorkomen, meldt een NS-woordvoerder aan de Volkskrant.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS zet ook kantoorpersoneel in als conducteur | OVPro.nl
personeelstekort

NS zet ook kantoorpersoneel in als conducteur

Conducteur van een Intercity van de NS controleert op de deuren gesloten kunnen worden. Foto: ANP/Hollandse Hoogte - Dijkstra bv

De Nederlandse Spoorwegen gaan kantoormedewerkers inzetten als conducteurs om het personeelstekort te beteugelen. Ook in de avonduren worden beveiligers ingehuurd, zodat minder conducteurs op de trein nodig zijn. De NS hoopt met deze ‘noodmaatregelen’ nog meer treinuitval te voorkomen, meldt een NS-woordvoerder aan de Volkskrant.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.