NS-medewerkers
geweldsincidenten

NS-medewerkers krijgen eind dit jaar toegang tot rijbewijsregister

FNV luidt noodklok over sociale veiligheid NS-medewerkers. Foto: FNV Spoor

De wetgeving die het mogelijk maakt dat NS-veiligheidsmedewerkers toegang krijgen tot het rijbewijsregister, is in het najaar van 2023 gereed. Dat zei staatssecretaris Vivianne Heijnen tijdens het commissiedebat over openbaar vervoer. De oproep hiertoe kwam van de NS nadat de vervoerder een toename zag in het aantal geweldsincidenten tegen het personeel. Met toegang tot het rijbewijsregister kunnen NS-medewerkers de identiteit controleren van de geweldplegers. Daardoor lopen situaties minder snel uit de hand, denkt Wouter Koolmees, President-Directeur van de NS. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS-medewerkers krijgen eind dit jaar toegang tot rijbewijsregister | OVPro.nl
NS-medewerkers
geweldsincidenten

NS-medewerkers krijgen eind dit jaar toegang tot rijbewijsregister

FNV luidt noodklok over sociale veiligheid NS-medewerkers. Foto: FNV Spoor

De wetgeving die het mogelijk maakt dat NS-veiligheidsmedewerkers toegang krijgen tot het rijbewijsregister, is in het najaar van 2023 gereed. Dat zei staatssecretaris Vivianne Heijnen tijdens het commissiedebat over openbaar vervoer. De oproep hiertoe kwam van de NS nadat de vervoerder een toename zag in het aantal geweldsincidenten tegen het personeel. Met toegang tot het rijbewijsregister kunnen NS-medewerkers de identiteit controleren van de geweldplegers. Daardoor lopen situaties minder snel uit de hand, denkt Wouter Koolmees, President-Directeur van de NS. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.