Personeelstekort

NS start ‘omroepwedstijd’ om nieuwe conducteurs te werven

NS gaat opzoek naar de "beste treinomroeper". Foto: NS.

De NS gaat op zoek naar de “beste treinomroeper”. De vervoerder organiseert hiervoor in mei een wedstrijd en hoopt daarmee op aandacht voor het aanhoudende tekort aan conducteurs. Dat meldde de NS donderdag.

Iedereen kan zich opgeven voor de wedstrijd. Vier kandidaten gaan uiteindelijk onder begeleiding van een conducteur op 10 en 11 mei de omroepen doen in treinen van en naar Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Op YouTube wordt de winnaar verkozen door stemmen van het publiek. De winnaar krijgt twee treintickets naar Parijs.

Deelnemers moeten een video van maximaal één minuut opnemen en opsturen naar de NS. Uit alle inzendingen selecteert de NS vier kandidaten. De opnames van de uitreiking vinden plaats op 10 en 11 mei in de trein van en naar Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De NS kampt al langer met personeelstekort. Volgens de vervoerder staan er nog 320 vacatures voor conducteurs open. Het bedrijf zet nu al 250 kantoormedewerkers in als tijdelijke treinassistenten om het tekort tegen te gaan. Ook zijn er 320 beveiligers ingehuurd om conducteurs te ondersteunen.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS start ‘omroepwedstijd’ om nieuwe conducteurs te werven | OVPro.nl
Personeelstekort

NS start ‘omroepwedstijd’ om nieuwe conducteurs te werven

NS gaat opzoek naar de "beste treinomroeper". Foto: NS.

De NS gaat op zoek naar de “beste treinomroeper”. De vervoerder organiseert hiervoor in mei een wedstrijd en hoopt daarmee op aandacht voor het aanhoudende tekort aan conducteurs. Dat meldde de NS donderdag.

Iedereen kan zich opgeven voor de wedstrijd. Vier kandidaten gaan uiteindelijk onder begeleiding van een conducteur op 10 en 11 mei de omroepen doen in treinen van en naar Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Op YouTube wordt de winnaar verkozen door stemmen van het publiek. De winnaar krijgt twee treintickets naar Parijs.

Deelnemers moeten een video van maximaal één minuut opnemen en opsturen naar de NS. Uit alle inzendingen selecteert de NS vier kandidaten. De opnames van de uitreiking vinden plaats op 10 en 11 mei in de trein van en naar Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De NS kampt al langer met personeelstekort. Volgens de vervoerder staan er nog 320 vacatures voor conducteurs open. Het bedrijf zet nu al 250 kantoormedewerkers in als tijdelijke treinassistenten om het tekort tegen te gaan. Ook zijn er 320 beveiligers ingehuurd om conducteurs te ondersteunen.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.