MobiBus maakt carpoolplaats gezelliger en veiliger

Apeldoorn krijgt met de MobiBus een landelijke primeur op de carpoolplaats A1 bij de Kayersdijk. In maart komt daar dagelijks een harmonicabus te staan waar mensen terecht kunnen om te internetten, koffie te drinken, een broodje te eten en elkaar te ontmoeten. De bus krijgt ook een toilet, meldt de Stentor.

De carpoolplaats is inmiddels verdubbeld van vijftig tot honderd parkeerplekken. Er komt een oplaadpunt voor elektrische fietsen en auto’s bij. Mensen kunnen straks in de bus zitten en buiten op een terras. Een 55-plus buschauffeur zal voor de horeca zorgen en de bus elke avond om zeven uur naar de Syntus-remise rijden waar deze wordt gewassen en de koelkast wordt gevuld.

Bestemmingsplan

Hiermee omzeilt de gemeente een langdurige bestemmingsplanprocedure voor een vast gebouw. Het is een project samen met de stichting P+R Missie en de provincie Gelderland. Gezamenlijk willen ze het autoverkeer en de files terugdringen. Dat kan door mensen meer te laten carpoolen en hen de nodige faciliteiten te bieden.

In de bus kunnen carpoolers het werk nog even doornemen door samen koffie te drinken; vertegenwoordigers kunnen er met elkaar afspreken en gratis internetten, en recreanten kunnen vanaf deze plek een fietstocht ondernemen en hun auto gratis en veilig parkeren. Sociale veiligheid wordt verwacht van de bemande bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.