Arriva neemt onderhoud nieuwe treinen in eigen hand

Arriva gaat het onderhoud van de 38 nieuwe treinen die vanaf augustus 2012 gefaseerd naar Nederland komen, in eigen hand nemen. Daartoe wordt in Zutphen een werkplaats gerealiseerd die in september gebruiksklaar moet zijn.

Voor de nieuwe concessies Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen is vooraf onderzocht of het interessant is het onderhoud zelf te verzorgen, zoals Arriva dit in andere Europese landen al doet.

Voordeel

Een eigen werkplaats biedt naast meer efficiëntie ook het belangrijke voordeel dat de machinisten en monteurs werkzaam zijn in één bedrijf. Voor het onderhoud van de treinen is een samenwerking met Strukton gevonden. In Zutphen wordt een put- en vlakspoor voor eigen gebruik gerealiseerd en een kantoor met direct zicht op deze werkplaats met twee sporen.

Testperiode

De 38 nieuwe treinen komen in augustus 2012 gefaseerd naar Nederland. Na een uitgebreide testperiode zullen zij per december voor de concessies worden ingezet en gaan er in de werkplaats de nodige onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast creëren Arriva en Strukton extra werkgelegenheid en geven de bedrijven een economische impuls aan de regio door Zutphen te kiezen als locatie van de werkplaats.

Voith blijft het onderhoud voor de treinen van de Noordelijke lijnen verzorgen. Voor de treinen van de MerwedeLingelijn verzorgt NedTrain het onderhoud.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.