Reizigers stationshal Utrecht CS

Inwoners willen meer inspraak bij ruimtelijke plannen gemeente Utrecht

Eigen beeld OVPro

De Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 (RSU2040) lijkt vertraging op te lopen. Het raadsbesluit hierover van vorige maand kan voorlopig niet in werking treden omdat een aantal inwoners van de stad eerder deze week een aanvraag heeft gedaan voor een raadgevend referendum. De gemeente moet nu eerst afwachten of er inderdaad een referendum komt en zo ja, wat de uitkomst is.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “Inwoners willen meer inspraak bij ruimtelijke plannen gemeente Utrecht”

Rik Spring|19.08.21|19:21

Alsjeblieft geen referendum,inspraak geven aan burgers die totaal geen inzicht in deze materie hebben.
Niet doen

asierts|19.08.21|21:51

Juist wel! Dat gaat namelijk zorgen voor een veel hogere klant/markt/burger-gerichtheid in de ontwikkelfunctie. Nu wordt die gedomineerd door systeemdenkers en systeembouwers, met megalomane miljardenwaanzin tot gevolg

Pat Rick|20.08.21|14:30

Utrechters moeten zich afvragen of de stad wel de risico’s moet lopen. Uithoflijn en SUIJ-lijn-vertraging hebben bewezen dat men geen grote projecten moet doen. Projectmanagement is zwak en wensdenken is groot: een recept voor dure projectoverschrijdingen

Utrecht is tot nu toe gericht om geld binnen te hengelen, wat niet zo’n goede voorbode is. Beter zou zijn om te gaan voor een compacte stad en OV-hubs langs bestaande tramlijnen, ontworpen door een gerenommeerd architectenbureau

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Inwoners willen meer inspraak bij ruimtelijke plannen gemeente Utrecht | OVPro.nl
Reizigers stationshal Utrecht CS

Inwoners willen meer inspraak bij ruimtelijke plannen gemeente Utrecht

Eigen beeld OVPro

De Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 (RSU2040) lijkt vertraging op te lopen. Het raadsbesluit hierover van vorige maand kan voorlopig niet in werking treden omdat een aantal inwoners van de stad eerder deze week een aanvraag heeft gedaan voor een raadgevend referendum. De gemeente moet nu eerst afwachten of er inderdaad een referendum komt en zo ja, wat de uitkomst is.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “Inwoners willen meer inspraak bij ruimtelijke plannen gemeente Utrecht”

Rik Spring|19.08.21|19:21

Alsjeblieft geen referendum,inspraak geven aan burgers die totaal geen inzicht in deze materie hebben.
Niet doen

asierts|19.08.21|21:51

Juist wel! Dat gaat namelijk zorgen voor een veel hogere klant/markt/burger-gerichtheid in de ontwikkelfunctie. Nu wordt die gedomineerd door systeemdenkers en systeembouwers, met megalomane miljardenwaanzin tot gevolg

Pat Rick|20.08.21|14:30

Utrechters moeten zich afvragen of de stad wel de risico’s moet lopen. Uithoflijn en SUIJ-lijn-vertraging hebben bewezen dat men geen grote projecten moet doen. Projectmanagement is zwak en wensdenken is groot: een recept voor dure projectoverschrijdingen

Utrecht is tot nu toe gericht om geld binnen te hengelen, wat niet zo’n goede voorbode is. Beter zou zijn om te gaan voor een compacte stad en OV-hubs langs bestaande tramlijnen, ontworpen door een gerenommeerd architectenbureau

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.