Nieuwe Gelderse haltetaxiRRReis gegund aan Qarin

Busstation Nijmegen, september 2021 foto: Yvonne

Mobiliteitsbedrijf Qarin gaat vanaf 3 april als aanvulling op het openbaar vervoer in Gelderland de haltetaxidienst RRReis exploiteren. Het bedrijf won de aanbesteding die de provincie Gelderland hiervoor had uitgeschreven. In totaal waren er zes bedrijven die meedongen naar de opdracht. Het contract heeft volgens Qarin een waarde van 2 miljoen euro per jaar.

De nieuwe haltetaxi komt in de plaats van het huidige OV-vangnet dat de gemeenten verzorgen in combinatie met het doelgroepenvervoer. Begin vorig jaar heeft het provinciebestuur al  besloten om deeltaxivervoer te blijven aanbieden, maar dan wel in een verbeterde vorm onder de noemer haltetaxiRRReis, als flexibele aanvulling op het openbaar vervoer. Voor- en natransport gebeurt meestal lopend of fietsend. De haltetaxi moet een alternatief bieden als lopen of fietsen niet mogelijk is.

De naam van de nieuwe haltetaxi sluit aan op RRReis, de naam waaronder het openbaar vervoer in Gelderland, Flevoland en Overijssel wordt aangeboden.

Uitvoering, planning en monitoring

De opdracht houdt in dat Qarin niet alleen de uitvoering van het vervoer regelt, maar ook de ritaanname, planning en monitoring goed organiseert. Ook is de bedoeling dat het bedrijf zich samen met de provincie inzet om de formule haltetaxiRRReis verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Bij de selectie keek de provincie niet alleen naar prijs, maar ook naar de kwaliteit van het vervoerssysteem en de uitvoering en de groeipotentie.

Regiecentrum

Qarin is blij met de opdracht, zegt directeur Paul Pietersen. “De visie van Qarin is om te komen tot een geïntegreerd systeem waarbij alle mobiliteitsaanbieders samenwerken, om zo de hele keten van de reis van de klant te versterken. Deze opdracht sluit hier naadloos op aan. Qarin is trots HaltetaxiRRReis samen met de provincie te mogen ontwikkelen. Het is een innovatief concept dat een mooie aanvulling is op het OV in de provincie.”

Eerder deze maand heeft Qarin zijn nieuwe regiecentrum Q-regie in gebruik genomen. Dat is opgezet samen met vervoersbedrijf Juijn uit Zaltbommel. Q-Regie begeleidt inmiddels de in- en uitstaphulp voor NS en Arriva op meer dan 200 stations, organiseert het Gehandicapten Teamsportersvervoer van Specials Heroes Nederland en het ministerie van VWS en ondersteunt de MaaS-app (Mobility as a Service) Goan! in Twente. Vanaf april komt daar nu ook de nieuwe dienstverlening HaltetaxiRRReis van de provincie Gelderland bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.