Rotterdam Centraal coronamaatregelen

Einde mondkapjesplicht in OV lijkt in zicht vanaf 23 maart

Het ziet ernaar uit dat er nog deze maand een einde komt aan de verplichte mondkapjes in het openbaar vervoer. Dat melden NOS en persbureau ANP op basis van Haagse bronnen.

Het kabinet wil per 23 maart alle coronamaatregelen afschaffen ondanks het aantal oplopende besmettingen. Dit betekent dat er in het openbaar vervoer geen mondkapjes meer verplicht zijn. In het vliegtuig moet het mondkapje nog wel op, omdat het hier om Europese regels gaat. De basisregels, zoals handen wassen, blijven nog wel gelden.

Eerst OMT-advies

Het OMT moet nog een advies geven. Het team komt vrijdag bij elkaar. Dinsdag neemt het kabinet een definitief besluit. Volgens de NOS komt er geen aparte persconferentie, maar zal minister Kuipers van Volksgezondheid het besluit kort toelichten.

Na de laatste coronapersconferentie op 15 februari ageerde de hele sector massaal tegen het besluit om ondanks een groot aantal versoepelingen de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven.

Lees ook

Sector boos dat mondkapjes verplicht blijven in openbaar vervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.