Visualisatie vernieuwd station Ede-Wageningen. Foto: ProRail
Optijd

Station Ede-Wageningen weer in gebruik na grote renovatie

Visualisatie vernieuwd station Ede-Wageningen. Foto: ProRail

Na meer dan drie weken onafgebroken werken zijn op woensdag 31 augustus de werkzaamheden op en rondom station Ede-Wageningen afgerond. Sinds donderdag 1 september rijden er weer NS-treinen van en naar het Gelderse station, dat flink vernieuwd is.

“Vanaf zeven augustus hebben werknemers bij soms extreme temperaturen van boven de 30 graden met volharding gewerkt aan het nieuwe station”, zegt ProRail. De spoorbeheerder geeft complimenten aan de aannemerscombinatie EdesPoort voor het op tijd afronden van de werkzaamheden.

Ingrijpende werkzaamheden

“Negen kilometer aan spoor is gesloopt en bijna acht kilometer aan spoor is weer opgebouwd”, zegt ProRail. Daarnaast zijn maar liefst 21 wissels verwijderd en zijn elf nieuwe wissel teruggeplaatst. Ook is een 8.000 ton zware nieuwe reizigerstunnel op zijn plek geschoven. Voor die operatie moesten alle sporen, bovenleidingen en perrons weggehaald worden.

Verder zijn er onder meer nieuwe perrons aangelegd en voorbereidingen getroffen voor de verdere bouw van het station. Het stationsgebouw wordt namelijk nu nog opgebouwd. Ook komt een nieuwe perronkap op het station.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.