Circulair

Station Zwolle krijgt ‘unieke’ voetgangersbrug

Visualisatie van de nieuwe circulaire voetgangersbrug over het spoor in Zwolle. Foto: Gemeente Zwolle.

De gemeente Zwolle, ProRail en bouwbedrijf Dura Vermeer werken de komende twee jaar samen aan de bouw van de passerelle, een unieke en duurzame voetgangersbrug bij station Zwolle. Het bouwbedrijf is winnaar geworden van de aanbesteding. Vanaf eind 2024 kunnen bewoners en reizigers de passerelle op en af lopen op het vernieuwde stationsplein. De gemeente trekt totaal 27,6 miljoen euro uit voor de brug. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Station Zwolle krijgt ‘unieke’ voetgangersbrug”

Hans Schmal|10.01.23|12:01

Fijn, zon verbinding en het ziet er mooi uit. Maar, zover ik gehoord heb komen er geen toegangen vanaf de brug naar de perrons. Herhaling van de situatie in Utrecht! Sociale veiligheid wordt gebruikt (of misbruikt) om de toegangen niet te realiseren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Station Zwolle krijgt ‘unieke’ voetgangersbrug | OVPro.nl
Circulair

Station Zwolle krijgt ‘unieke’ voetgangersbrug

Visualisatie van de nieuwe circulaire voetgangersbrug over het spoor in Zwolle. Foto: Gemeente Zwolle.

De gemeente Zwolle, ProRail en bouwbedrijf Dura Vermeer werken de komende twee jaar samen aan de bouw van de passerelle, een unieke en duurzame voetgangersbrug bij station Zwolle. Het bouwbedrijf is winnaar geworden van de aanbesteding. Vanaf eind 2024 kunnen bewoners en reizigers de passerelle op en af lopen op het vernieuwde stationsplein. De gemeente trekt totaal 27,6 miljoen euro uit voor de brug. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Station Zwolle krijgt ‘unieke’ voetgangersbrug”

Hans Schmal|10.01.23|12:01

Fijn, zon verbinding en het ziet er mooi uit. Maar, zover ik gehoord heb komen er geen toegangen vanaf de brug naar de perrons. Herhaling van de situatie in Utrecht! Sociale veiligheid wordt gebruikt (of misbruikt) om de toegangen niet te realiseren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.