7.000 fietsen

Amsterdam opent 25 januari ‘bijzondere’ fietsenstalling onder water

Vanuit de nieuwe fietsenstalling rol je zo het metrostation in. Foto: Wikipedia.

Sinds 2018 werkt bouwbedrijf Beens Group aan een fietsenstalling onder water bij het stationsplein in Amsterdam. De watergang van de Prins Hendrikkade is leeggepompt, de fietsenkelder is aangelegd en de watergang is hersteld. Rondvaartboten varen letterlijk boven de 7.000 fietsen langs. Op woensdag 25 januari opent staatssecretaris Vivianne Heijnen de fietsenstalling. Op 28 januari is iedereen welkom om te komen kijken en het vernieuwde stationseiland te ontdekken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Amsterdam opent 25 januari ‘bijzondere’ fietsenstalling onder water | OVPro.nl
7.000 fietsen

Amsterdam opent 25 januari ‘bijzondere’ fietsenstalling onder water

Vanuit de nieuwe fietsenstalling rol je zo het metrostation in. Foto: Wikipedia.

Sinds 2018 werkt bouwbedrijf Beens Group aan een fietsenstalling onder water bij het stationsplein in Amsterdam. De watergang van de Prins Hendrikkade is leeggepompt, de fietsenkelder is aangelegd en de watergang is hersteld. Rondvaartboten varen letterlijk boven de 7.000 fietsen langs. Op woensdag 25 januari opent staatssecretaris Vivianne Heijnen de fietsenstalling. Op 28 januari is iedereen welkom om te komen kijken en het vernieuwde stationseiland te ontdekken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.