Tilburg

Brabantse dorpen Berkel-Enschot en Udenhout mogen weer hopen op eigen station

Foto: Wikipedia/Gijs Franken.Foto: Wikipedia/Gijs Franken.

De Brabantse dorpen Berkel-Enschot en Udenhout, sinds 1 januari 1997 gemeentelijk behorend tot Tilburg, krijgen mogelijk toch weer hun eigen station, samen dan. De gemeente Tilburg is groot voorstander van het plan, evenals de provincie Noord-Brabant, aangezien een station in één van beide plaatsen ook een ontlastend effect zou hebben op de drukke N65, de rijksweg tussen Tilburg en Den Bosch. Bovendien zou een station in één van beide plaatsen ook een positief effect hebben op de IJssellijn, de spoorverbinding die voert van Roosendaal naar Zwolle.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brabantse dorpen Berkel-Enschot en Udenhout mogen weer hopen op eigen station | OVPro.nl
Tilburg

Brabantse dorpen Berkel-Enschot en Udenhout mogen weer hopen op eigen station

Foto: Wikipedia/Gijs Franken.Foto: Wikipedia/Gijs Franken.

De Brabantse dorpen Berkel-Enschot en Udenhout, sinds 1 januari 1997 gemeentelijk behorend tot Tilburg, krijgen mogelijk toch weer hun eigen station, samen dan. De gemeente Tilburg is groot voorstander van het plan, evenals de provincie Noord-Brabant, aangezien een station in één van beide plaatsen ook een ontlastend effect zou hebben op de drukke N65, de rijksweg tussen Tilburg en Den Bosch. Bovendien zou een station in één van beide plaatsen ook een positief effect hebben op de IJssellijn, de spoorverbinding die voert van Roosendaal naar Zwolle.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.