Kritiek op uitstel van tramlijn naar Uithof

GroenLinks en D66 zijn boos over het uitstel van de tramlijn naar de Uithof in Utrecht. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft in een brief laten weten dat uitstel van de verbreding van de A27 voor vertraging van de tramlijn zal zorgen.

Omdat de Kamer tot na de verkiezingen een besluit over de A27 heeft geblokkeerd, wordt ook het project voor de tramlijn uitgesteld. Ook in Utrecht zelf zijn partijen het oneens met de uitstel van de tramlijn.

Zekerheid

De minister schrijft in haar brief dat doordat er minder zekerheid is over de planning voor de A27 “het vervolgproces met betrekking tot de Noordelijke Ringweg Utrecht (NRU) en de Uithoftram vertraging zal oplopen”.

GroenLinks opende in 2008 al een symbolische tramhalte op de Uithof in Utrecht als campagne om geld beschikbaar te krijgen voor de tramlijn naar de Uithof.

Studenten

GroenLinks-Kamerlid Van Gent is verbolgen over het uitstel, omdat volgens haar alle cruciale besluiten rond de tramlijn al zijn genomen.

Studenten reizen dagelijks met overvolle bussen van het Centraal Station van Utrecht naar de universiteit en de hogeschool op de Uithof. De gemeente Utrecht wil op deze verbinding een tram laten rijden. De nieuwe tram naar de Uithof moet worden aangesloten op de bestaande lijn.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kritiek op uitstel van tramlijn naar Uithof | OVPro.nl

Kritiek op uitstel van tramlijn naar Uithof

GroenLinks en D66 zijn boos over het uitstel van de tramlijn naar de Uithof in Utrecht. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft in een brief laten weten dat uitstel van de verbreding van de A27 voor vertraging van de tramlijn zal zorgen.

Omdat de Kamer tot na de verkiezingen een besluit over de A27 heeft geblokkeerd, wordt ook het project voor de tramlijn uitgesteld. Ook in Utrecht zelf zijn partijen het oneens met de uitstel van de tramlijn.

Zekerheid

De minister schrijft in haar brief dat doordat er minder zekerheid is over de planning voor de A27 “het vervolgproces met betrekking tot de Noordelijke Ringweg Utrecht (NRU) en de Uithoftram vertraging zal oplopen”.

GroenLinks opende in 2008 al een symbolische tramhalte op de Uithof in Utrecht als campagne om geld beschikbaar te krijgen voor de tramlijn naar de Uithof.

Studenten

GroenLinks-Kamerlid Van Gent is verbolgen over het uitstel, omdat volgens haar alle cruciale besluiten rond de tramlijn al zijn genomen.

Studenten reizen dagelijks met overvolle bussen van het Centraal Station van Utrecht naar de universiteit en de hogeschool op de Uithof. De gemeente Utrecht wil op deze verbinding een tram laten rijden. De nieuwe tram naar de Uithof moet worden aangesloten op de bestaande lijn.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.