Golfstaat Quatar kiest voor Avenio-trams van Siemens

Siemens Rail Systems hat von der Qatar Foundation einen Auftrag über die schlüsselfertige Errichtung eines Tramsystems für Education City, den Wissenschaftspark der Hauptstadt Katars Doha, erhalten. Der Auftragswert beläuft sich auf deutlich über 100 Millionen Euro. Zum Lieferumfang gehören auch Signal- und Kommunikationstechnik, Bahnelektrifizierung sowie die Ausstattung eines Depots. Weiterhin werden von Siemens vier Haltestellen […]

Siemens Rail Systems heeft een order gekregen van de Quatar Foundation voor de realisatie van een compleet tramsysteem in de hoofdstad Doha van de Arabische golfstaat. De order heeft een waarde van meer dan 100 miljoen euro.

Siemens gaat negentien dubbel gelede lagevloer Avenio-trams leveren, die elk een lengte hebben van 27,7 meter en een breedte van 2,55 meter. Ze zijn geschikt voor maximaal 239 reizigers. De trams gaan rijden op 11,5 kilometer spoor zonder bovenleiding.

Universiteitscampus

Het tramsysteem wordt geïnstalleerd op de universiteitscampus en er komen 25 haltes. Met oog op de hitte in het land krijgen de voertuigen extra krachtige airconditioning en speciale zonwering op het dak om de elektrische apparatuur te beschermen tegen stralingswarmte. De voertuigen worden uitgerust met het Sitras HES energie-opslagsysteem van Siemens. De order omvat ook signalering- en communicatiesystemen, elektrificatie en depotapparatuur. In het najaar van 2015 moeten de trams dienst gaan doen.

Quatar kreeg eind 2010 te horen dat de golfstaat het WK voetbal in 2022 mag organiseren.

Den Haag

Eerder dit jaar koos Den Haag ook al voor de nieuwe Avenio-trams van Siemens Rail Systems. HTM heeft veertig voertuigen besteld met een optie voor nog eens veertig trams. De eerste trams worden naar verwachting begin 2014 geleverd. Den Haag zou de eerste stad ter wereld zijn waar de nieuwe voertuigen gaan rijden. Ook met deze order is een bedrag van ruim 100 miljoen euro gemoeid.

 

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.