Ongeluk tram Den Haag

Oorzaak tramongeluk Den Haag nog onbekend

De oorzaak van het ongeluk tussen twee trams van HTM is nog onbekend. Dat meldt een woordvoerder van het vervoersbedrijf woensdagochtend. Bij het ongeluk dat dinsdagochtend in de buurt van Holland Spoor in Den Haag raakte 36 mensen gewond.

Tram 11 botste door een nog onbekende oorzaak achterop tram 9. Dat gebeurde op de kruising van de Jacob Catsstraat en de Parallelweg. Beide trams liepen daarbij veel schade op.

Onderzoek naar oorzaak

De oorzaak van de aanrijding wordt op dit moment onderzocht. De trams hebben geen automatische beveiliging zoals sensoren als er een botsing dreigt. HTM geeft aan de uitkomst van het onderzoek af te wachten alvorens extra maatregelen te nemen.

In de meeste gevallen zijn de verwondingen van de passagiers van lichte aard. Tot de gewonden behoort ook de bestuurder van de achterste tram. Een aantal gewonden zijn met HTM-bussen naar het ziekenhuis gebracht. Vier gewonden werden per ambulance vervoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.