Stockholm-Lidingö, tramlijn

Grontmij ontwerpt tramlijn in Stockholm

Stockholm-Lidingö, tramlijn

Ingenieursbureau Grontmij heeft een belangrijk lightrail-contract gewonnen. Grontmij Zweden gaat het komende jaar samen met Atkins de drukke Stockholm-Lidingö tramlijn herontwikkelen. Ook gaan de bedrijven werkzaamheden aan het spoor uitvoeren. Zij doen dat in opdracht van de Stockholmse openbaar vervoersmaatschappij Storstockholms Lokaltrafik.

Voor het project worden onder meer tramhaltes herontwikkeld. Grontmij Zweden is al met de voorbereidingen van de werkzaamheden begonnen. De nieuwe lijn opent naar verwachting eind 2014. Dan worden ook nieuwe tramstellen in gebruik genomen.

Stijging aantal inwoners

De huidige tramlijn van Stockholm naar Lidingö, die negen kilometer lang is, opende in 1914. De herontwikkeling van de oude tramlijn is nodig, want naar verwachting zal het aantal inwoners in de regio Stockholm in 2030 met een half miljoen zijn toegenomen.

Grontmij is in verschillende landen betrokken bij vergelijkbare light-railprojecten. Zo doet Grontmij Belgium een lightrail studie in Limburg (Spartacus) en is het bedrijf onder meer bezig met  tramlijnverlengingen voor het Masterplan Antwerpen. Ook werkt het ingenieursbedrijf aan Brusselse tram- en metrostelplaatsen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grontmij ontwerpt tramlijn in Stockholm | OVPro.nl
Stockholm-Lidingö, tramlijn

Grontmij ontwerpt tramlijn in Stockholm

Ingenieursbureau Grontmij heeft een belangrijk lightrail-contract gewonnen. Grontmij Zweden gaat het komende jaar samen met Atkins de drukke Stockholm-Lidingö tramlijn herontwikkelen. Ook gaan de bedrijven werkzaamheden aan het spoor uitvoeren. Zij doen dat in opdracht van de Stockholmse openbaar vervoersmaatschappij Storstockholms Lokaltrafik.

Voor het project worden onder meer tramhaltes herontwikkeld. Grontmij Zweden is al met de voorbereidingen van de werkzaamheden begonnen. De nieuwe lijn opent naar verwachting eind 2014. Dan worden ook nieuwe tramstellen in gebruik genomen.

Stijging aantal inwoners

De huidige tramlijn van Stockholm naar Lidingö, die negen kilometer lang is, opende in 1914. De herontwikkeling van de oude tramlijn is nodig, want naar verwachting zal het aantal inwoners in de regio Stockholm in 2030 met een half miljoen zijn toegenomen.

Grontmij is in verschillende landen betrokken bij vergelijkbare light-railprojecten. Zo doet Grontmij Belgium een lightrail studie in Limburg (Spartacus) en is het bedrijf onder meer bezig met  tramlijnverlengingen voor het Masterplan Antwerpen. Ook werkt het ingenieursbedrijf aan Brusselse tram- en metrostelplaatsen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.