Regiotram, Groningen, tramlijn

Gemeenteraad zet streep door project Regiotram

De gemeenteraad van Groningen heeft maandagavond definitief een streep gezet door de plannen voor de Regiotram. Een ruime meerderheid van de raad wil dat de aanbesteding van het project binnen een maand wordt stopgezet.

Het projectbureau dat de plannen moest uitvoeren wordt opgedoekt.

 De gemeenteraad wil stoppen met de Regiotram vanwege bezuinigingen. Door met de aanbesteding te stoppen voorkomt de gemeente dat de kosten nog verder oplopen. De financiële positie van de gemeente verslechterde door onder meer forse afboekingen op bedrijventerreinen en woningbouwlocaties.

Geld kwijt

De gemeente en de provincie Groningen hebben samen nu al veertig miljoen euro geïnvesteerd in het project Regiotram dat de bereikbaarheid van de stad zou moeten verbeteren. Dat geld zijn zij met het stopzetten van het project kwijt. Door het project nu te schrappen, komt bijna 80 miljoen euro vrij. Voor het gehele project was een plafondprijs van 425,5 miljoen euro vastgesteld.

Lees ook: Gemeentebestuur Groningen: project Regiotram stoppen

 

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gemeenteraad zet streep door project Regiotram”

Fred Andrioli|09.04.13|12:47

Het is ook onzin dat kleinere steden als Groningen een tram willen hebben

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.