Avenio, tram

Nieuwe Avenio-tram tijdelijk in Openbaar Vervoer Museum

Een levensgroot model van de nieuwe Avenio-tram die in het najaar van 2014 in Den Haag en omgeving gaat rijden, is op zondag 18 november en op zondag 25 november te zien in het Haags Openbaar Vervoer Museum. De Siemens-divisie Rail Systems in Wenen in Oostenrijk bouwt deze nieuwe vierledige tram in opdracht van personenvervoerder HTM.

Het gaat om in totaal veertig vierledige trams die de huidige oudere GTL-8-voertuigen gaan vervangen. De Avenio-trams zijn 35 meter lang en bieden 70 zit- en 168 staplaatsen. Het gangpad heeft geen treden, omdat de Avenio een lagevloertram is. Bij de Avenio is bijzondere aandacht besteed aan het comfort van zowel reizigers als bestuurder, maar ook aan een lage slijtage van wielen en rail.

Historische trams

Een deel van het voertuig is van binnen en van buiten te bekijken. HTM-medewerkers geven een toelichting bij de nieuwe Avenio-tram. Volgens de fabrikant is de Avenio een van de stilste lagevloertrams ter wereld.

Het museum aan de Parallelweg 224 in Den Haag is op zondag 18 november en zondag 25 november geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het publiek kan met gratis trams van een speciale halte in de Rijnstraat bij Den Haag Centraal Station (naast de opgang van de fietsenstalling) naar de Wouwermanstraat (tegenover het museum) reizen. Op 18 november zijn dat twee historische PCC trams en twee GTL-8 trams  en op 25 november drie PCC’s en één GTL-8.  Het museum is gratis toegankelijk.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe Avenio-tram tijdelijk in Openbaar Vervoer Museum | OVPro.nl
Avenio, tram

Nieuwe Avenio-tram tijdelijk in Openbaar Vervoer Museum

Een levensgroot model van de nieuwe Avenio-tram die in het najaar van 2014 in Den Haag en omgeving gaat rijden, is op zondag 18 november en op zondag 25 november te zien in het Haags Openbaar Vervoer Museum. De Siemens-divisie Rail Systems in Wenen in Oostenrijk bouwt deze nieuwe vierledige tram in opdracht van personenvervoerder HTM.

Het gaat om in totaal veertig vierledige trams die de huidige oudere GTL-8-voertuigen gaan vervangen. De Avenio-trams zijn 35 meter lang en bieden 70 zit- en 168 staplaatsen. Het gangpad heeft geen treden, omdat de Avenio een lagevloertram is. Bij de Avenio is bijzondere aandacht besteed aan het comfort van zowel reizigers als bestuurder, maar ook aan een lage slijtage van wielen en rail.

Historische trams

Een deel van het voertuig is van binnen en van buiten te bekijken. HTM-medewerkers geven een toelichting bij de nieuwe Avenio-tram. Volgens de fabrikant is de Avenio een van de stilste lagevloertrams ter wereld.

Het museum aan de Parallelweg 224 in Den Haag is op zondag 18 november en zondag 25 november geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het publiek kan met gratis trams van een speciale halte in de Rijnstraat bij Den Haag Centraal Station (naast de opgang van de fietsenstalling) naar de Wouwermanstraat (tegenover het museum) reizen. Op 18 november zijn dat twee historische PCC trams en twee GTL-8 trams  en op 25 november drie PCC’s en één GTL-8.  Het museum is gratis toegankelijk.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.