Tram, HTM

GroenLinks Den Haag: gratis OV op oudejaarsavond

GroenLinks in Den Haag wil dat het openbaar vervoer op oudejaarsavond gratis rijdt. De partij vindt het niet goed dat er op oudejaarsavond na 20.30 uur geen openbaar vervoer meer door de stad rijdt en dat parkeren daarentegen wel gratis is.

Raadslid Arjen Kapteijns: “GroenLinks wil dat er wel openbaar vervoer rijdt op oudejaarsavond. Zo lijden de goeden niet onder de slechten en is er voor bijvoorbeeld ouderen gewoon de mogelijkheid om met de tram op visite te gaan.” De partij vindt er een nachtdienstregeling moet worden gereden om het openbaar vervoer te stimuleren, maar ook om de sociale veiligheid te verhogen.

Maatregelen

De partij vindt dat Den Haag het voorbeeld van een Vlaanderen moet volgen. In een groot deel van Vlaanderen kunnen mensen op oudejaarsavond gratis met het openbaar vervoer reizen om ze de mogelijkheid te geven om veilig thuis te komen.

Kapteijns zegt te begrijpen dat de maatregelen worden getroffen om mogelijke vuurwerkschade te voorkomen, maar vindt dat niet moet worden toegegeven aan vandalen.

Inkomsten

Zijn partij stelt dat er ook op oudejaarsavond wel betaald moet worden voor parkeren. Kapteijns heeft het college van B en W gevraagd hoeveel inkomsten de gemeente misloopt door het afsluiten van de parkeerautomaten.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.