GVB tram

Controle van vervoerders en politie in Amsterdam

GVB, Connexxion, EBS en de politie hebben vrijdag 25 januari op twee plaatsen in de stad een zogenoemde 100 procents-controle uitgevoerd. In totaal zijn ruim 2300 busreizigers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. De drie vervoerders, de politie en de Stadsregio Amsterdam werken samen om de sociale veiligheid in en om het openbaar vervoer te vergroten.

Deze gezamenlijke actie was een initiatief van de vervoerders en de Stadsregio. De politie, in de vorm van het Veiligheidsteam Openbaar Vervoer (VOV), was aanwezig om de vervoerders te ondersteunen. De vervoerders zien dit als een goede start van een mooie samenwerking.

Samenwerking

GVB, Connexxion, EBS en VOV willen ook op andere gebieden meer gaan samenwerken. Op die manier geven zij meer handen en voeten aan het vergroten van de veiligheid van hun reizigers en personeel. De Stadsregio Amsterdam ondersteunt deze samenwerking.

De controles vonden vrijdagmiddag en -avond plaats op de Prins Hendrikkade en bij station Bijlmer Arena in Amsterdam. 60 personen hadden geen geldig vervoersbewijs en kregen een boete van 35 euro. De politie heeft één aanhouding verricht. Ook hebben zij één persoon met een openstaande geldboete een laatste waarschuwing gegeven

Positieve reacties

De buschauffeurs reageerden positief op de actie en de reizigers werkten over het algemeen goed mee.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.