metrolijn E, Pijnacker, RET, RandstadRail

HTM krijgt acht ton om wisselstoringen op te lossen

metrolijn E, Pijnacker, RET, RandstadRail

Haagse vervoerder HTM krijgt een subsidie van 800.000 euro om problemen met wissels van RandstadRail op te lossen. Zowel HTM als de Rotterdamse vervoerder RET hadden de afgelopen maanden last van wisselstoringen in Den Haag. Deze storingen werden volgens HTM veroorzaakt doordat onderdelen van de wissels gevoelig zijn voor vocht en sneeuw. De HTM wil nog voor de winter 12 tot 14 wissels vervangen. De subsidie komt van Stadsgewest Haaglanden, waarin negen gemeenten uit de regio zitten.

Metrolijn E, die door vervoerder RET wordt verzorgd, loopt over hetzelfde spoor als de RandstadRail. Vandaar dat de reizigers van RET ook gedupeerd zijn door de wisselstoringen. Metrolijn E loopt van Rotterdam Slinge naar Den Haag centraal.

Bijsturing

Uit het onderzoek van HTM blijkt dat bijsturing bij verstoringen lastig blijkt te zijn omdat de wissels en het beveiligingssysteem los van elkaar zijn aanbesteed. HTM gaat met de betrokken leveranciers bekijken of het hele systeem onder één verantwoordelijkheid kan komen te vallen. Op het Rotterdamse deel van Randstadrail spelen de wisselproblemen niet, omdat de RET voor een andere leverancier heeft gekozen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.