tramverbinding, Maastricht-Hasselt

Arcadis bereidt aanleg tramlijn Maastricht-Hasselt voor

Arcadis heeft de opdracht gekregen om de eerste voorbereidingen voor de aanleg van de tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt uit te voeren. Het gaat daarbij om het Nederlandse deel van de tramverbinding. Het ingenieursbureau maakt de contractdocumenten aanbestedingsklaar en brengt in kaart welke deskundigen straks nodig zijn bij de uitvoering van het project. Het contract is ter waarde van 114.000 euro.

De tram tussen Maastricht en Hasselt moet uiterlijk in 2018 gaan rijden. Met deze tramverbinding wordt de reistijd tussen de twee steden gehalveerd naar 35 minuten. Nu kunnen reizigers alleen nog maar met een busverbinding reizen tussen de twee steden.

Aanbesteding

De aanbesteding is door de provincie Limburg uitgeschreven en gegund aan Arcadis. Dat bedrijf was de goedkoopste inschrijver.

Het tramproject is op te splitsen in drie delen. Arcadis is verantwoordelijk voor het eerste deel, de voorbereidingsfase. Het tweede deel bestaat uit de begeleiding en het geven van het advies tijdens het traject van de aanbesteding. Die fase loopt van 1 januari tot 1 oktober 2014. De derde fase is de contractbegeleiding tijdens de uitvoeringsfase die tussen 1 oktober en 1 juli 2018 in de planning staat. De Belgische vervoersmaatschappij de Lijn is verantwoordelijk voor de aanbesteding van het trammaterieel.

Gezamenlijk project

Tussen de centrale stations van Hasselt en Maastricht komt een tramverbinding over een lengte van ongeveer 35 kilometer. Daarbij moet rails aangelegd worden vanaf de Noorderbrug tot aan het station van Maastricht. In Maastricht komen er tramhaltes bij Belvédère, het centrum en het Centraal Station.

De aanleg van de tramverbinding is een gezamenlijk project van Limburg en Vlaanderen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arcadis bereidt aanleg tramlijn Maastricht-Hasselt voor | OVPro.nl
tramverbinding, Maastricht-Hasselt

Arcadis bereidt aanleg tramlijn Maastricht-Hasselt voor

Arcadis heeft de opdracht gekregen om de eerste voorbereidingen voor de aanleg van de tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt uit te voeren. Het gaat daarbij om het Nederlandse deel van de tramverbinding. Het ingenieursbureau maakt de contractdocumenten aanbestedingsklaar en brengt in kaart welke deskundigen straks nodig zijn bij de uitvoering van het project. Het contract is ter waarde van 114.000 euro.

De tram tussen Maastricht en Hasselt moet uiterlijk in 2018 gaan rijden. Met deze tramverbinding wordt de reistijd tussen de twee steden gehalveerd naar 35 minuten. Nu kunnen reizigers alleen nog maar met een busverbinding reizen tussen de twee steden.

Aanbesteding

De aanbesteding is door de provincie Limburg uitgeschreven en gegund aan Arcadis. Dat bedrijf was de goedkoopste inschrijver.

Het tramproject is op te splitsen in drie delen. Arcadis is verantwoordelijk voor het eerste deel, de voorbereidingsfase. Het tweede deel bestaat uit de begeleiding en het geven van het advies tijdens het traject van de aanbesteding. Die fase loopt van 1 januari tot 1 oktober 2014. De derde fase is de contractbegeleiding tijdens de uitvoeringsfase die tussen 1 oktober en 1 juli 2018 in de planning staat. De Belgische vervoersmaatschappij de Lijn is verantwoordelijk voor de aanbesteding van het trammaterieel.

Gezamenlijk project

Tussen de centrale stations van Hasselt en Maastricht komt een tramverbinding over een lengte van ongeveer 35 kilometer. Daarbij moet rails aangelegd worden vanaf de Noorderbrug tot aan het station van Maastricht. In Maastricht komen er tramhaltes bij Belvédère, het centrum en het Centraal Station.

De aanleg van de tramverbinding is een gezamenlijk project van Limburg en Vlaanderen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.