gehandicapte, openbaar vervoer, rolstoel

Gehandicapten leren reizen met RandstadRail via cursus

Mensen met een beperking kunnen in Den Haag een gratis cursus volgen waarin ze leren om zelfstandig met RandstadRail te reizen. De cursus is gratis en is ontwikkeld door Voorall, een organisatie voor Hagenaars met een beperking.

Reizen met de RandstadRail is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld, maar voor mensen met een handicap blijkt reizen met het OV in de praktijk soms nog lastig te zijn. Vrijwillige coaches van Vorall maken Hagenaars met een beperking wegwijs met het reizen en helpen ze letterlijk ‘over de drempel’.

Zelfstandig reizen

Na de training kunnen mensen die gebruikmaken van een rollator, (elektrische) rolstoel of scootmobiel zelfstandig met de RandstadRail. De cursus is ook geschikt voor slechtzienden en blinden.

Stichting Voorall wil er met de training voor zorgen dat mensen met een handicap minder afhankelijk worden van taxibussen en meer in staat zijn hun eigen mobiliteit te bepalen. Cursisten moeten zelf naar een halte op een van de RandstadRail-trajecten kunnen komen om daar hun coach te ontmoeten. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van Voorall.

Lees ook:

Maak OV verder toegankelijk voor mensen met beperking

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Gehandicapten leren reizen met RandstadRail via cursus”

Paul Lamote|10.08.13|14:12

Als je een cursus moet gaan volgen om met het OV te reizen is de enige conclusie dat het OV eens snel moet gaan nadenken over vereenvoudiging van procedures en tariefsystemen.

szajn000@planet.nl|14.08.13|23:38

Je hebt helemaal gelijk, Paul! Een workshop “Omdenken” (bestaat echt!) zou geen kwaad kunnen voor de mensen van het OV….;-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.