Bart Schmeink,

GVB-directeur Bart Schmeink stapt over naar Connexxion

Bart Schmeink,

Algemeen directeur Bart Schmeink van het GVB heeft dinsdag zijn functie neergelegd. Hij zet zijn loopbaan verder bij Connexxion. Hij wordt daar per 1 maart voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt daarmee Hubert Guyot op, die volgend jaar met pensioen gaat.

Schmeink zal Guyot ook opvolgen als lid van de Executive Committee van de Transdev-groep. Schmeink is door de Raad van Commissarissen van Connexxion unaniem voorgedragen als nieuwe CEO. Hubert Guyot is momenteel vijf jaar CEO van Connexxion.

Opvolger

Schmeink was de afgelopen twee jaar algemeen directeur van het GVB in Amsterdam. Connexxion zegt ervan overtuigd te zijn ‘met Bart Schmeink de juiste opvolger te hebben binnengehaald’.

Hans Bakker, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB: “Bart Schmeink heeft aan de basis gestaan van een grote omslag binnen GVB. In de afgelopen twee jaar heeft hij de eerste stappen gezet in het verder ontwikkelen van de dienstverlening aan reizigers. Wij wensen hem succes bij het vervolg van zijn loopbaan.”

Nieuwe directeur

De Raad van Commissarissen van GVB start binnenkort de procedure voor het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. Tot de aanstelling zal financieel directeur Tom Middelkoop het voorzitterschap van de directie en het managementteam op zich nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.