GVB past wegwerpchipkaart wegens onduidelijkheden aan

De GVB gaat de papieren 1-uurs chipkaarten die in de voertuigen verkocht worden aanpassen. De teksten worden gewijzigd om de geldigheid en de werking duidelijker te maken. Ook de kleur van de 24-uurskaarten zal veranderen om verwarring te verkomen.

Omdat de huidige tekst ‘1 uur’ voor verschillende interpretaties vatbaar is, moet de verandering voornamelijk de onervaren en incidentele reizigers duidelijkheid bieden.

Verwarring

“Uit onderzoek bleek dat de beknopte tekst af en toe tot verwarring leidde”, zo stelt de GVB. Zo denken sommige mensen dat ze het uurkaartje de gehele dag kunnen gebruiken om het uur bij wijze van budget ‘in stukjes’ op te reizen. In werkelijkheid kan het uurkaartje achtereenvolgens maar één uur worden gebruikt en wordt er afgeteld vanaf de eerste incheck.

De GVB gaat de tekst aanpassen naar ‘1 uur (vanaf de eerste check-in)’, om die onduidelijkheid weg te nemen. Daarnaast verandert de kleur van het 24-uurskaartje van blauw naar groen. “Hierdoor is het verschil duidelijker tussen 1-uur en 24-uurskaarten. Dat is vooral voor de conducteur en de bestuurder gedaan om te voorkomen dat mensen die voor 24 uur betalen een 1-uurskaartje meekrijgen.”

Reiziger

Eind september vroeg een GVB-reiziger een gesprek aan met de verantwoordelijken voor de OV-chipkaarten binnen de organisatie. Hij kaartte de problemen met de onduidelijke wegwerpkaartjes aan. De GVB zegt blij te zijn met dergelijke initiatieven waarbij suggesties voor verbeteringen geopperd worden.

De aangepaste kaartjes worden vanaf begin januari in de voertuigen in gebruik genomen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB past wegwerpchipkaart wegens onduidelijkheden aan | OVPro.nl

GVB past wegwerpchipkaart wegens onduidelijkheden aan

De GVB gaat de papieren 1-uurs chipkaarten die in de voertuigen verkocht worden aanpassen. De teksten worden gewijzigd om de geldigheid en de werking duidelijker te maken. Ook de kleur van de 24-uurskaarten zal veranderen om verwarring te verkomen.

Omdat de huidige tekst ‘1 uur’ voor verschillende interpretaties vatbaar is, moet de verandering voornamelijk de onervaren en incidentele reizigers duidelijkheid bieden.

Verwarring

“Uit onderzoek bleek dat de beknopte tekst af en toe tot verwarring leidde”, zo stelt de GVB. Zo denken sommige mensen dat ze het uurkaartje de gehele dag kunnen gebruiken om het uur bij wijze van budget ‘in stukjes’ op te reizen. In werkelijkheid kan het uurkaartje achtereenvolgens maar één uur worden gebruikt en wordt er afgeteld vanaf de eerste incheck.

De GVB gaat de tekst aanpassen naar ‘1 uur (vanaf de eerste check-in)’, om die onduidelijkheid weg te nemen. Daarnaast verandert de kleur van het 24-uurskaartje van blauw naar groen. “Hierdoor is het verschil duidelijker tussen 1-uur en 24-uurskaarten. Dat is vooral voor de conducteur en de bestuurder gedaan om te voorkomen dat mensen die voor 24 uur betalen een 1-uurskaartje meekrijgen.”

Reiziger

Eind september vroeg een GVB-reiziger een gesprek aan met de verantwoordelijken voor de OV-chipkaarten binnen de organisatie. Hij kaartte de problemen met de onduidelijke wegwerpkaartjes aan. De GVB zegt blij te zijn met dergelijke initiatieven waarbij suggesties voor verbeteringen geopperd worden.

De aangepaste kaartjes worden vanaf begin januari in de voertuigen in gebruik genomen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.