RET metro

RET rolt spaarprogramma voor reizigers uit in regio Rotterdam

Stadsvervoerder RET heeft na een succesvolle proefperiode het loyaliteitsprogramma OVMiles uitgerold in de regio Rotterdam. Mensen uit die regio die reizen met de OV-chipkaart, kunnen sparen voor kortingen. Het spaarprogramma is vergelijkbaar met de Air Miles. Hoe meer kilometers een reiziger reist, hoe meer Miles hij spaart.

OVMiles is een nieuwe toepassing op de OV-chipkaart, ontwikkeld door de RET met de medewerking van en gecertificeerd en getoetst door Trans Link Systems (TLS). De RET introduceert als eerste vervoerder een loyaliteitsprogramma voor haar klanten met gebruik van de OV-chipkaart. De RET was het eerste vervoersbedrijf in Nederland dat destijds de OV-chipkaart introduceerde en vindt het nu ‘tijd voor een nieuwe fase’.

Test

OVMiles werd in november en december vorig jaar succesvol getest onder reizigers. In totaal meldden 5.500 reizigers zich aan als tester. De RET selecteerde vervolgens 2.500 reizigers als eerste OVMiles gebruikers. Bijna 90 procent van deze gebruikers gaf aan OVMiles aan te raden bij anderen en 72,5 procent geeft OVMiles een rapportcijfer 7 of hoger.

In de testperiode boden OVMiles partners leuke aanbiedingen en extra’s. Uit de test kwam een aantal verbeterpunten. Zo gaven gebruikers aan dat de site www.ovmiles.nl nog duidelijker kan door beter te laten zien waar men OVMiles op de OV-chipkaart kan activeren en op welke manieren je Miles kunt sparen.

OVMiles

Met de komst van OVMiles hebben alle inwoners uit de regio Rotterdam, die gebruik maken van het openbaar vervoer van de RET, toegang tot korting en extra’s bij 22 Rotterdamse bedrijven zoals Blijdorp, Euromast, Feyenoord, Hotel New York, SS Rotterdam, Spido en museum Boymans van Beuningen.

De RET wil naast meer service bieden aan haar reizigers het gebruik van het OV naar echt Rotterdamse bestemmingen stimuleren. “De typisch Rotterdamse attracties worden veel bezocht door toeristen of mensen die in Rotterdam een dagje uit gaan, terwijl de inwoners van de regio Rotterdam ook van een bezoek aan de Spido, Feyenoord of de SS Rotterdam kunnen genieten”, aldus de RET.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET rolt spaarprogramma voor reizigers uit in regio Rotterdam | OVPro.nl