RandstadRail, lijn 3, Den Haag

‘Beperk overlast werkzaamheden voor Haagse tramreizigers’

Er moet meer worden gedaan om de overlast voor tramreizigers door werkzaamheden aan de brug op de Laan van Meerdervoort te voorkomen. Dit schrijft de Rover-afdeling Den Haag aan de Haagse gemeenteraad. Rover ziet het niet zitten dat het plaatselijke tramverkeer in de zomer langdurig wordt onderbroken en stelt voor maar één spoor tegelijk buiten dienst te stellen.

Deze zomer wordt de brug op de Laan van Meerdervoort bij de Valkenboskade vervangen. Rover juicht de werkzaamheden toe en vindt het een goede zaak dat de vervanging in de zomer plaatsvindt. Dit betekent wel 12 weken overlast voor de reizigers. Rover Den Haag denkt dat de overlast groter is dan noodzakelijk.

Tramlijn

RandstadRail lijn 3 wordt gedurende de zomer in twee delen geknipt en tram 12 wordt geheel uit dienst genomen. “Lijn 3 is de zwaarste lijn van RandstadRail in de stad en regio. In die zin zou het meer in de rede hebben gelegen om het tramverkeer niet te knippen maar voor een oplossing te kiezen zodat het tramverkeer kan worden gehandhaafd”, schrijft Rover aan de gemeenteraad. Rover wil dat de brug in delen wordt vervangen zodat er telkens één spoor in gebruik kan blijven.

Dat tramlijn 12 in het geheel vervalt, vindt de Roverafdeling onbegrijpelijk en onacceptabel. Deze populaire tramlijn kent veel reizigers. Rover stelt als alternatief voor om tram 12 op het traject tussen station HS en het Paul Krugerplein (Transvaal) te handhaven. Vervolgens zou tram 12 via de route van tram 6 door moeten rijden naar Leyenburg en daar moeten keren.

Pendelbus

Verder stelt de Rover-afdeling voor om een pendelbus in te stellen tussen Duindorp en het Hobbemaplein waarbij zowel op tram 11 en 12 kan worden overgestapt naar station Holland Spoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.