ret_tram

Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart

ret_tram

In Rotterdam is maandag een pilot gestart waarbij reizigers van de RET achteraf een rekening ontvangen voor hun reiskosten. De techniek die bij achteraf betalen wordt gebruikt, maakt het mogelijk dat er in de toekomst niet alleen meer met de OV-chipkaart kan worden betaald, maar ook met contactloze bankkaarten, mobiele telefoons en barcode. Als de pilot na een half jaar succesvol blijkt te zijn, dan gaat de RET achteraf betalen met de OV-chipkaart aan haar klanten aanbieden. Trans Link Systems (TLS) zal dan ook andere vervoerders ondersteunen die met deze manier van betalen willen werken. 

De RET testte de mogelijkheid tot achteraf betalen de afgelopen maanden met haar medewerkers. De RET en TLS testen het komende half jaar samen met honderden reizigers deze nieuwe betaalmogelijkheid. Voor deze pilot is de RET op zoek naar reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart die op saldo reizen. Zij kunnen zich aanmelden op www.ret.nl/abc.

Als zij in aanmerking komen voor de proef, krijgen ze achteraf een factuur toegestuurd voor hun reizen. Op deze factuur zijn onder andere de gemiste check-uits zichtbaar, die makkelijk zelf online hersteld kunnen worden. Daardoor is achteraf betalen een goed betaalalternatief voor blinden en slechtzienden. Ook kunnen straks op één factuur de reizen van het hele gezin vermeld worden en maakt de techniek het mogelijk aanvullende OV-diensten, zoals fietskluizen en OV-fiets, achteraf te betalen.

Introductie OV-chipkaart

Het is deze maand vijf jaar geleden dat bij RET de strippenkaart verdween en de OV-chipkaart het enige betaalmiddel werd. Ter gelegenheid hiervan is er een onderzoek gedaan naar de beleving en beoordeling van de OV-chipkaart onder de reizigers in de regio Rotterdam. Uit het onderzoek komt naar voren dat 75 procent van de reizigers de OV-chipkaart met een 7 of hoger beoordeelt en 83 procent van de reizigers volledig is gewend aan de OV-chipkaart.

Ongeveer de helft van alle reizigers in het openbaar vervoer in de regio Rotterdam reist op saldo. Deze reizigers krijgen in de toekomst de keuze of zij hun reizen bij de RET voor- of achteraf willen betalen.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart”

Hans Schoon|04.03.14|10:29

Sinds maandag kun je je aanmelden. Na ca. 2 weken krijg je bericht of je bent geselecteerd. Zo ja, dan moet je een speciaal produkt op de OV-chipkaart laden. Waarna vervolgens vanaf ca. medio maart op rekening kan worden gereisd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart | OVPro.nl
ret_tram

Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart

In Rotterdam is maandag een pilot gestart waarbij reizigers van de RET achteraf een rekening ontvangen voor hun reiskosten. De techniek die bij achteraf betalen wordt gebruikt, maakt het mogelijk dat er in de toekomst niet alleen meer met de OV-chipkaart kan worden betaald, maar ook met contactloze bankkaarten, mobiele telefoons en barcode. Als de pilot na een half jaar succesvol blijkt te zijn, dan gaat de RET achteraf betalen met de OV-chipkaart aan haar klanten aanbieden. Trans Link Systems (TLS) zal dan ook andere vervoerders ondersteunen die met deze manier van betalen willen werken. 

De RET testte de mogelijkheid tot achteraf betalen de afgelopen maanden met haar medewerkers. De RET en TLS testen het komende half jaar samen met honderden reizigers deze nieuwe betaalmogelijkheid. Voor deze pilot is de RET op zoek naar reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart die op saldo reizen. Zij kunnen zich aanmelden op www.ret.nl/abc.

Als zij in aanmerking komen voor de proef, krijgen ze achteraf een factuur toegestuurd voor hun reizen. Op deze factuur zijn onder andere de gemiste check-uits zichtbaar, die makkelijk zelf online hersteld kunnen worden. Daardoor is achteraf betalen een goed betaalalternatief voor blinden en slechtzienden. Ook kunnen straks op één factuur de reizen van het hele gezin vermeld worden en maakt de techniek het mogelijk aanvullende OV-diensten, zoals fietskluizen en OV-fiets, achteraf te betalen.

Introductie OV-chipkaart

Het is deze maand vijf jaar geleden dat bij RET de strippenkaart verdween en de OV-chipkaart het enige betaalmiddel werd. Ter gelegenheid hiervan is er een onderzoek gedaan naar de beleving en beoordeling van de OV-chipkaart onder de reizigers in de regio Rotterdam. Uit het onderzoek komt naar voren dat 75 procent van de reizigers de OV-chipkaart met een 7 of hoger beoordeelt en 83 procent van de reizigers volledig is gewend aan de OV-chipkaart.

Ongeveer de helft van alle reizigers in het openbaar vervoer in de regio Rotterdam reist op saldo. Deze reizigers krijgen in de toekomst de keuze of zij hun reizen bij de RET voor- of achteraf willen betalen.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart”

Hans Schoon|04.03.14|10:29

Sinds maandag kun je je aanmelden. Na ca. 2 weken krijg je bericht of je bent geselecteerd. Zo ja, dan moet je een speciaal produkt op de OV-chipkaart laden. Waarna vervolgens vanaf ca. medio maart op rekening kan worden gereisd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.