Botsing, tram, HTM, RandstadRail

Rover wil extra beveiliging op Haagse tram

Er moet worden onderzocht of trams in Den Haag kunnen worden uitgerust met een extra beveiligingsysteem. Daarvoor pleit de Haagse afdeling van Rover. Trambotsingen en ontsporingen komen vaak voor in Den Haag. Afgelopen maandag botsten nog twee trams op elkaar bij station Den Haag Hollands Spoor. Het ging op een kop-staartbotsing. Niemand raakte daarbij ernstig gewond. Wel klaagden twee reizigers over pijn in hun nek.

Arnold van der Heijden van Rover Den Haag: “Het zou goed zijn om te kijken of er in de tram een extra beveiligingsysteem kan worden ingebouwd, die de bestuurder helpt het voertuig zo veilig mogelijk door het verkeer te loodsen.”

Extra beveiliging

Volgens de reizigersvertegenwoordiger dient de kans dat trams te dicht bij elkaar komen, zo klein mogelijk worden gehouden. “Wellicht zou er in de tram een akoestisch signaal kunnen afgaan op het moment dat een tram te dicht op zijn voorganger komt. Of wellicht kunnen trams in bepaalde gevallen automatisch gaan remmen, net als bij treinen het geval is.”

In het afgelopen jaar vonden er meerdere ongelukken met trams van HTM plaats. Zo kwam een tram van HTM op 2 maart in botsing met een tram van RandstadRail. Daarbij vielen 19 gewonden, een 79-jarige vrouw raakte zwaargewond. Verder ontspoorde in het afgelopen jaar meerdere malen een tram op de Bosbrug in Den Haag. In januari botsten twee HTM-voertuigen op elkaar. Daarbij vielen vier gewonden.

Lees ook:

Trams botsten op elkaar bij station Holland Spoor

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.