Op de foto van links naar rechts: Lot van Hooijdonk, wethouder gemeente Utrecht, Arjen Gerritsen, portefeuillehouder BRU, Bart Regtuijt, directeur BAM Rail en Ronald Buitenhek, directeur projectorganisatie Uithoflijn

BAM Groep wint opdracht voor aanleg tram Uithoflijn

Op de foto van links naar rechts: Lot van Hooijdonk, wethouder gemeente Utrecht, Arjen Gerritsen, portefeuillehouder BRU, Bart Regtuijt, directeur BAM Rail en Ronald Buitenhek, directeur projectorganisatie Uithoflijn

De BAM Groep heeft de opdracht voor de realisatie van de traminfrastructuur van de Uithoflijn in Utrecht gewonnen. Op 23 december 2014 hebben het Dagelijks Bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) en Koninklijke BAM Groep het contract ondertekend. 

De opdracht aan de aannemer omvat de realisatie van de traminfrastructuur voor de Uithoflijn, waaronder tramrails, bovenleiding en haltes. Hiervoor is een E&C (engineering en construct) contract afgesloten.

Planning

Het tracé is acht kilometer lang en krijgt negen haltes. BAM is geselecteerd na beoordeling van de aangeboden prijs/kwaliteit-verhouding op basis van hun voorstellen voor de planning (de meeste zekerheid om op tijd klaar te zijn), een goede samenwerking met de “projectomgeving”, kwaliteits- en risicobeheersing en onderhoudbaarheid.

In 2011 is begonnen met de aanleg van delen van de onderbouw (de ondergrond waarop de tramlijn komt te liggen). Deze zijn inmiddels grotendeels afgerond. 2015 zal vooral in het teken staan van werkvoorbereiding door BAM.

Traminfrastructuur

De feitelijke aanleg van de traminfrastructuur start naar verwachting eind 2015/begin 2016. Medio 2018 start de feitelijke exploitatie – het moment waarop reizigers gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. De contractondertekening voor de levering van 27 tramstellen wordt begin 2015 verwacht.

De Uithoflijn rijdt in 17 minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof. De Uithoflijn kost in totaal circa € 440 miljoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.