GVB, trams

Twee trams van GVB botsen op elkaar in Amsterdam

Twee trams van de GVB zijn zondagavond op elkaar gebotst. De tram van lijn 14 richting Flevopark reed achterop de tram voor zich, omdat de voorste tram plotseling remde. De bestuurder van de tram van lijn 9 zou onverwachts hebben geremd vanwege een kind in de tram met rolschaatsen aan, meldt dagblad AD. 

De botsing vond plaats rond 18.30 uur op de Plantage Middenlaan, nabij dierentuin Artis. De trams van lijn 9 en 14 moesten door de botsing zondagavond omrijden via de Utrechtsestraat, Frederiksplein en Sarphatistraat.

Gewonden

Vijf passagiers werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld voor nek- en rugklachten. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.