tram, HTM, Den Haag

HTM en Metropoolregio bereiken akkoord over concessie

Na langdurige onderhandelingen hebben de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en HTM een akkoord bereikt over de nieuwe concessie in Den Haag die in december 2016 ingaat. Dit betekent dat vervoerder HTM het tramvervoer en de Randstadrail in de regio Haaglanden de komende tien jaar hoogstwaarschijnlijk mag blijven verzorgen. Dit heeft de Haagse wethouder Tom de Bruijn donderdagnacht tijdens de gemeenteraadsvergadering gemeld. 

Deze concessie leidde tot flink wat spanningen bij de Ondernemingsraad en het personeel, omdat de onderhandelingen nogal stroef leken te verlopen. De angst bestond dat er ontslagen zouden vallen, omdat de Metropoolregio te weinig geld wilde investeren in de concessie. Wethouder De Bruijn wilde volgens Omroep West deze week nog niet kwijt hoeveel geld HTM nu krijgt voor de exploitatie.

HTM

Het akkoord wordt nu door de onderhandelaars van de Metropoolregio en HTM voorgelegd aan de eigen achterban, die het goed moeten keuren. Daarna doet de vervoerder een officiële bieding en kan de Metropoolregio de concessie gunnen. De OR meldde eerder dat er een verschil van dertig miljoen euro zat tussen het bod dat HTM deed en het bedrag dat de Metropoolregio wilde betalen.

Ook de vervoerder zelf zei de nieuwe concessie een uitdaging te vinden, omdat de voorwaarden waaraan de nieuwe concessie moet voldoen aanzienlijk strikter zijn dan die van de lopende concessie. “HTM gaat de uitdaging aan om voor de Haagse regio en haar inwoners een bod te doen dat tegemoet komt aan de kwaliteit die de reiziger verlangt, aan de ontwikkeling van de stad en aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze omgeving”, aldus de vervoerder.

Pieter Winsemius

Omdat de concessie in Den Haag onderhands gegund wordt, moeten de Metropoolregio en HTM voorafgaand aan de concessie een akkoord bereiken. Dit leidde ditmaal echter tot zo veel problemen dat oud-minister Pieter Winsemius moest worden ingeschakeld om de partijen bij elkaar te brengen en dat het personeel actie ging voeren om de situatie onder de aandacht te brengen. Er werden onder meer flyers uitgedeeld onder de reizigers.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

HTM en Metropoolregio bereiken akkoord over concessie | OVPro.nl
tram, HTM, Den Haag

HTM en Metropoolregio bereiken akkoord over concessie

Na langdurige onderhandelingen hebben de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en HTM een akkoord bereikt over de nieuwe concessie in Den Haag die in december 2016 ingaat. Dit betekent dat vervoerder HTM het tramvervoer en de Randstadrail in de regio Haaglanden de komende tien jaar hoogstwaarschijnlijk mag blijven verzorgen. Dit heeft de Haagse wethouder Tom de Bruijn donderdagnacht tijdens de gemeenteraadsvergadering gemeld. 

Deze concessie leidde tot flink wat spanningen bij de Ondernemingsraad en het personeel, omdat de onderhandelingen nogal stroef leken te verlopen. De angst bestond dat er ontslagen zouden vallen, omdat de Metropoolregio te weinig geld wilde investeren in de concessie. Wethouder De Bruijn wilde volgens Omroep West deze week nog niet kwijt hoeveel geld HTM nu krijgt voor de exploitatie.

HTM

Het akkoord wordt nu door de onderhandelaars van de Metropoolregio en HTM voorgelegd aan de eigen achterban, die het goed moeten keuren. Daarna doet de vervoerder een officiële bieding en kan de Metropoolregio de concessie gunnen. De OR meldde eerder dat er een verschil van dertig miljoen euro zat tussen het bod dat HTM deed en het bedrag dat de Metropoolregio wilde betalen.

Ook de vervoerder zelf zei de nieuwe concessie een uitdaging te vinden, omdat de voorwaarden waaraan de nieuwe concessie moet voldoen aanzienlijk strikter zijn dan die van de lopende concessie. “HTM gaat de uitdaging aan om voor de Haagse regio en haar inwoners een bod te doen dat tegemoet komt aan de kwaliteit die de reiziger verlangt, aan de ontwikkeling van de stad en aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze omgeving”, aldus de vervoerder.

Pieter Winsemius

Omdat de concessie in Den Haag onderhands gegund wordt, moeten de Metropoolregio en HTM voorafgaand aan de concessie een akkoord bereiken. Dit leidde ditmaal echter tot zo veel problemen dat oud-minister Pieter Winsemius moest worden ingeschakeld om de partijen bij elkaar te brengen en dat het personeel actie ging voeren om de situatie onder de aandacht te brengen. Er werden onder meer flyers uitgedeeld onder de reizigers.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.