Strassenbahn in Wenen (bron: ViPress)

Dief steelt tram in Wenen

Strassenbahn in Wenen (bron: ViPress)

In Wenen heeft een dief dit weekend een ritje van enkele minuten gemaakt met een tram die hij had gestolen. De dader ging met het voertuig aan de haal, nadat de bestuurder het voertuig had stilgezet om even naar het toilet was gegaan. Bij terugkomst was de tram verdwenen. De dief werd in zijn ritje gehinderd door de vervoerder, die na ontdekking van de diefstal de stroom uitschakelde.

Het incident gebeurde zaterdagochtend in de Oostenrijkse hoofdstad, zo meldden enkele Oostenrijkse media. De bestuurder parkeerde de tram van lijn 60 in station Rodaun. Tot zijn verbazing bleek iemand er met zijn tram vandoor te zijn gegaan, waarna hij zijn werkgever alarmeerde.

Alarm

Het vervoersbedrijf, Wiener-Linien, probeerde daarop via de radio contact op te nemen met de dief. Hierop kwam geen reactie, waarna de Weense vervoerder besloot om de stroom af te sluiten in het gebied waarin de tram reed. De tram werd bij de halte Breitenfurter Straße leeg teruggevonden; de dief was gevlogen. De vervoerder verwacht dat de dief ongeveer een ritje heeft gemaakt van een paar minuten.

Ook voor de vervoerder zelf is het een raadsel hoe de tram gestolen is kunnen worden, omdat het andere verkeer totaal niet is gehinderd tijdens deze rit van enkele minuten. “Een tram is niet zo gemakkelijk te bedienen voor mensen die hier geen ervaring mee hebben”, aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. “Ook heb je om de tram te laten rijden een sleutel nodig en de bestuurder van de tram had zijn sleutel nog.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.