Tram, HTM

Trambestuurder HTM rijdt 40 jaar lang schadevrij

Een Haagse trambestuurder heeft het voor elkaar gekregen om veertig jaar lang geen schade te rijden met zijn tram. De 65-jarige Leen Bal is vorige maand met pensioen gegaan, maar daarvoor heeft hij 43 jaar lang op de tram gereden. De laatste veertig jaar deed hij dit schadevrij. Naar schatting heeft hij in totaal ongeveer 1,1 miljoen kilometer afgelegd.

Dit meldt Omroep West. Elk jaar beloont de Haagse vervoerder HTM de bestuurders die minstens vijftien jaar lang schadevrij hebben gereden. Maar het is nog nooit voorgekomen dat een bestuurder vier decennia lang zonder schade op de tram heeft gezeten.

3780 jaar

Bal is weliswaar de chauffeur die het langste zonder schade heeft gereden, maar hij is zeker niet de enige. Volgens HTM hebben er dit jaar 236 trambestuurders vijftien jaar of langer schadevrij gereden. “Bij elkaar opgeteld is dat 3780 jaar schadevrij”, aldus HTM-woordvoerder Marijke Poppelier. “Een hele prestatie.”  Ter vergelijking, in 2015 hadden de chauffeurs allemaal samen 2742 jaar schadevrij gereden.

Voor Bal waren fietsers altijd zijn grootste ergernis, omdat die onberekenbaar zijn. Dat maakt het lastig om in te schatten wij zij gaan doen. “Gewoon inschatten en verder kijken dan je neus lang is”, adviseert de gepensioneerde trambestuurder. Hij heeft ook nog enkele tips voor andere bestuurders die ook zo lang zonder schade willen rijden. “Geen risico’s nemen, niet te hard over wissels rijden, nadenken over wat andere weggebruikers kunnen doen, maar je niet druk maken en gaan jagen, want dan maak je juist brokken.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Trambestuurder HTM rijdt 40 jaar lang schadevrij | OVPro.nl
Tram, HTM

Trambestuurder HTM rijdt 40 jaar lang schadevrij

Een Haagse trambestuurder heeft het voor elkaar gekregen om veertig jaar lang geen schade te rijden met zijn tram. De 65-jarige Leen Bal is vorige maand met pensioen gegaan, maar daarvoor heeft hij 43 jaar lang op de tram gereden. De laatste veertig jaar deed hij dit schadevrij. Naar schatting heeft hij in totaal ongeveer 1,1 miljoen kilometer afgelegd.

Dit meldt Omroep West. Elk jaar beloont de Haagse vervoerder HTM de bestuurders die minstens vijftien jaar lang schadevrij hebben gereden. Maar het is nog nooit voorgekomen dat een bestuurder vier decennia lang zonder schade op de tram heeft gezeten.

3780 jaar

Bal is weliswaar de chauffeur die het langste zonder schade heeft gereden, maar hij is zeker niet de enige. Volgens HTM hebben er dit jaar 236 trambestuurders vijftien jaar of langer schadevrij gereden. “Bij elkaar opgeteld is dat 3780 jaar schadevrij”, aldus HTM-woordvoerder Marijke Poppelier. “Een hele prestatie.”  Ter vergelijking, in 2015 hadden de chauffeurs allemaal samen 2742 jaar schadevrij gereden.

Voor Bal waren fietsers altijd zijn grootste ergernis, omdat die onberekenbaar zijn. Dat maakt het lastig om in te schatten wij zij gaan doen. “Gewoon inschatten en verder kijken dan je neus lang is”, adviseert de gepensioneerde trambestuurder. Hij heeft ook nog enkele tips voor andere bestuurders die ook zo lang zonder schade willen rijden. “Geen risico’s nemen, niet te hard over wissels rijden, nadenken over wat andere weggebruikers kunnen doen, maar je niet druk maken en gaan jagen, want dan maak je juist brokken.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.