Kapotte transformator hinderde tramverkeer GVB dagenlang

GVB, tram,(foto: GVB Verbindt)

Specialisten van de GVB hebben vrijdagmiddag een nieuwe transformator bij de remise Havenstraat geïnstalleerd, getest en ingeschakeld. Een kapotte transformator zorgde deze week een paar dagen voor een trage opstart, waardoor reizigers met minder en vollere trams werden geconfronteerd. Door het defect aan de transformator duurde het langer voordat de trams konden uitrijden.

Het defect werd veroorzaakt door een stroomstoring in de nacht van maandag op dinsdag. Daardoor moesten er trams uit een andere remise worden ingezet en reed bijna de helft van de trams niet. Uiteindelijk kon het tramverkeer weer volledig worden opgestart, maar een dag later bleken er problemen te zijn met de transformator, die dus vervangen moest worden.

Stremming

Daardoor raakte het tramverkeer woensdag, donderdag en vrijdagochtend gestremd en reden er tijdens de ochtenduren minder voertuigen op de lijnen 2, 5, 13, 17 en 24. Op donderdag liet GVB hopen voor het weekend het probleem te hebben opgelost, maar vrijdagochtend waren er nog wel problemen. Door de nieuwe transformator moet het tramverkeer nu weer op het normale tempo opgestart kunnen worden. GVB belooft verder alle onderdelen in de stroomvoorziening de komende tijd te controleren.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.