Akkoord voor modern OV-knooppunt in centrum Nieuwegein

Het centrum van Nieuwegein krijgt een modern en hoogwaardig OV-knooppunt, met ruimte voor langere trams en bussen. Ook komen bij dit knooppunt extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Daarvoor hebben de provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein een bestuursovereenkomst getekend.

Met het nieuwe OV-knooppunt wordt ruimte geboden aan een toenemend aantal reizigers vanuit en richting Nieuwegein. Op dit moment is Nieuwegein-Stadscentrum met circa 2.000 instappers al de drukste halte op de tramlijn, na Utrecht Centraal Station. Bovendien pakken nu meer dan 1.400 reizigers daar de bus en dat worden er naar verwachting alleen maar meer.

Extra impuls

De Utrechtse gedeputeerde Dennis Straat van Utrecht verwacht dat dit nieuwe, geïntegreerde knooppunt voor trams en bussen een extra impuls zal geven aan het OV in de grootstedelijke regio. “Met de lagevloertrams die vanaf eind 2020 ook op City Nieuwegein stoppen, reis je straks snel en comfortabel van en naar het Utrecht Science Park”, aldus Straat.

Op het knooppunt worden nieuwe tram- en bushaltes gebouwd, die dus geschikt zijn voor de langere trams en bussen. Die hebben een lage instap, waardoor ze beter toegankelijk zijn voor alle reizigers. Als knooppunt is het vooral cruciaal dat reizigers gemakkelijk kunnen overstappen tussen modaliteiten. Daarom zullen fietsers en voetgangers directe toegang krijgen tot de nieuwe haltes.

Bekijk een impressie van het nieuwe knooppunt: 

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Akkoord voor modern OV-knooppunt in centrum Nieuwegein | OVPro.nl

Akkoord voor modern OV-knooppunt in centrum Nieuwegein

Het centrum van Nieuwegein krijgt een modern en hoogwaardig OV-knooppunt, met ruimte voor langere trams en bussen. Ook komen bij dit knooppunt extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Daarvoor hebben de provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein een bestuursovereenkomst getekend.

Met het nieuwe OV-knooppunt wordt ruimte geboden aan een toenemend aantal reizigers vanuit en richting Nieuwegein. Op dit moment is Nieuwegein-Stadscentrum met circa 2.000 instappers al de drukste halte op de tramlijn, na Utrecht Centraal Station. Bovendien pakken nu meer dan 1.400 reizigers daar de bus en dat worden er naar verwachting alleen maar meer.

Extra impuls

De Utrechtse gedeputeerde Dennis Straat van Utrecht verwacht dat dit nieuwe, geïntegreerde knooppunt voor trams en bussen een extra impuls zal geven aan het OV in de grootstedelijke regio. “Met de lagevloertrams die vanaf eind 2020 ook op City Nieuwegein stoppen, reis je straks snel en comfortabel van en naar het Utrecht Science Park”, aldus Straat.

Op het knooppunt worden nieuwe tram- en bushaltes gebouwd, die dus geschikt zijn voor de langere trams en bussen. Die hebben een lage instap, waardoor ze beter toegankelijk zijn voor alle reizigers. Als knooppunt is het vooral cruciaal dat reizigers gemakkelijk kunnen overstappen tussen modaliteiten. Daarom zullen fietsers en voetgangers directe toegang krijgen tot de nieuwe haltes.

Bekijk een impressie van het nieuwe knooppunt: 

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.