Eerste tram Uithoflijn-040

Provincie Utrecht neemt beheer Uithoflijn over

Eerste tram Uithoflijn-040

Aannemer BAM heeft het beheer van het bouwterrein van de Uithoflijn eind februari overgedragen aan de provincie en het trambedrijf van de Provincie Utrecht. De door vertragingen en kostenoverschrijdingen geplaagde aanleg van de nieuwe tramverbinding tussen de Adama van Scheltemabaan en de P+R Utrecht Science Park moet in december gereed zijn. Ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Om de trambaan gereed te maken voor ingebruikname is het merendeel van de nieuwe lijn vanaf nu toegankelijk voor de provinciale trambeheerders, inspecteurs en de onderhoudsploeg en storingsdienst van Strukton Rail.

Vergunning

Afgelopen maand kreeg het trambedrijf een vergunning voor testritten op het nieuwe traject met nieuw materieel.
De eerste testritten met de nieuwe trams zijn inmiddels gemaakt. De tramlijn in het stationsgebied bij Utrecht CS is momenteel nog bouwterrein.

Met de overdracht gaat niet alleen de dagelijkse zorg voor de trambaan over naar de provincie Utrecht maar ook het beheer van alle objecten, zoals het rangeerterrein bij P+R Utrecht Science Park en de onderstations die stroom leveren aan de trams.

Uithoflijn

De Uithoflijn is de nieuwe tramlijn in aanbouw tussen Utrecht Centraal en het universiteitscentrum De Uithof. Het tracé is acht kilometer lang en telt negen haltes. De trams zouden oorspronkelijk vanaf de zomer van 2018 gaan rijden. De verwachting is dat dagelijks 34.000 passagiers gebruik gaan maken van de nieuwe lijn.

Volgens woordvoerder Ron van Dopperen van de Provincie Utrecht is de december dit jaar de uiterlijke termijn voor de ingebruikname van de Uithoflijn. “Als het meezit kan de lijn open bij de start van het academisch jaar in september. Of dat gaat lukken hangt af van de proeven die we tot de zomer gaan doen op het nieuwe traject.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provincie Utrecht neemt beheer Uithoflijn over | OVPro.nl
Eerste tram Uithoflijn-040

Provincie Utrecht neemt beheer Uithoflijn over

Aannemer BAM heeft het beheer van het bouwterrein van de Uithoflijn eind februari overgedragen aan de provincie en het trambedrijf van de Provincie Utrecht. De door vertragingen en kostenoverschrijdingen geplaagde aanleg van de nieuwe tramverbinding tussen de Adama van Scheltemabaan en de P+R Utrecht Science Park moet in december gereed zijn. Ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Om de trambaan gereed te maken voor ingebruikname is het merendeel van de nieuwe lijn vanaf nu toegankelijk voor de provinciale trambeheerders, inspecteurs en de onderhoudsploeg en storingsdienst van Strukton Rail.

Vergunning

Afgelopen maand kreeg het trambedrijf een vergunning voor testritten op het nieuwe traject met nieuw materieel.
De eerste testritten met de nieuwe trams zijn inmiddels gemaakt. De tramlijn in het stationsgebied bij Utrecht CS is momenteel nog bouwterrein.

Met de overdracht gaat niet alleen de dagelijkse zorg voor de trambaan over naar de provincie Utrecht maar ook het beheer van alle objecten, zoals het rangeerterrein bij P+R Utrecht Science Park en de onderstations die stroom leveren aan de trams.

Uithoflijn

De Uithoflijn is de nieuwe tramlijn in aanbouw tussen Utrecht Centraal en het universiteitscentrum De Uithof. Het tracé is acht kilometer lang en telt negen haltes. De trams zouden oorspronkelijk vanaf de zomer van 2018 gaan rijden. De verwachting is dat dagelijks 34.000 passagiers gebruik gaan maken van de nieuwe lijn.

Volgens woordvoerder Ron van Dopperen van de Provincie Utrecht is de december dit jaar de uiterlijke termijn voor de ingebruikname van de Uithoflijn. “Als het meezit kan de lijn open bij de start van het academisch jaar in september. Of dat gaat lukken hangt af van de proeven die we tot de zomer gaan doen op het nieuwe traject.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.