Bron: Twitter/Mightypuff

Ontspoorde tram ramt appartementencomplex

In het Belgische Deurne, een stadsdistrict van Antwerpen, is dinsdagavond om nog onbekende reden een tram ontspoord en in de gevel van een appartementencomplex geboord. Daarbij zijn de trambestuurder en vier passagiers gewond geraakt. Eén gewonde verkeerde korte tijd in levensgevaar, melden Belgische dagbladen. 

Volgens een politiewoordvoerder ontspoorde de tram bij het nemen van een bocht op de hoek van de Cruyslei en de Boekenberglei. De oorzaak van de ontsporing is nog onbekend en zal door de Lijn worden onderzocht. De vervoerder heeft ook laten weten dat de trambestuurder jaren ervaring heeft. De tram kwam terecht in een appartementencomplex van vijf verdiepingen.

Eerdere ontsporingen

Op hetzelfde kruispunt ontspoorden al eerder trams, waarbij er een op de flank belandde. Bij het ongeluk raakte de trambestuurder en één passagier zwaargewond. De passagier is inmiddels stabiel. Drie andere inzittenden raakten lichtgewond. Na het ongeluk werden de inzittenden uit de tram gehaald en het appartementengebouw preventief ontruimd. De bewoners moesten een nacht in een hotel doorbrengen. Ze kunnen pas terug naar hun huis als uit onderzoek blijkt dat het gebouw veilig bewoonbaar is.

Woensdagochtend zijn de achterste delen van de tram in de rails gezet en naar de remise gesleept. De delen van de tram die in het appartementencomplex vastzitten, worden met een hijskraan verwijderd en met een speciale vrachtwagen vervoerd. Dit zal waarschijnlijk de hele dag duren. Vanwege de nasleep van het ongeluk is er geen tramverkeer mogelijk op lijn 4 en 9.

Bekijk hier de beelden van de ontspoorde tram:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.