Foto boerenprotest, tractoren blokkeren trams (foto ANP)

Haags OV verstoord door boerenprotest

In Den Haag moeten woensdagmiddag de trams op lijnen 1, 9, 15, 16, en 17 en bus 20, 22, 24, 28 en 29 omrijden vanwege het boerenprotest. Volgens vervoerder HTM is het centrum van de stad momenteel onbereikbaar voor tram- en busverkeer. Reizigers worden dan ook gewaarschuwd rekening te houden met vertraging en extra reis- en overstaptijd.

Veel trams worden omgeleid via Holland Spoor en gaan zo weer terug naar het station waar ze vandaan komen. Naar het centrum of richting Scheveningen rijden helemaal geen trams meer. Tegelijkertijd probeert de vervoerder wel reizigers nog steeds zo goed en snel mogelijk naar hun bestemming te brengen. Daarom blijven trams 1, 9, 15, 16, en 17 en bus 20, 22, 24, 28 en 29 zo lang mogelijk de normale route rijden.

Verkeer loopt vast

Al de hele dag is er veel overlast op de wegen door het boerenprotest. Dit begon vanochtend al en ook in de middag zijn de snelwegen in de richting naar Den Haag volledig dichtgeslibd met files die voor een belangrijk deel uit tractoren bestaan. Het openbaar vervoer in Den Haag ligt stil omdat de boeren belangrijke kruispunten blokkeren.

De boeren trokken naar Den Haag nadat ze eerst met duizenden tractoren in De Bilt hadden gedemonstreerd. Daar hadden de demonstranten volgens de afspraken op de Koekamp moeten staan, maar ze trokken al snel naar het grotere naastgelegen Malieveld. Later verlieten honderden boeren het terrein om tramlijnen te blokkeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.