EElektrische bus in Rotterdam bij RET (foto rob kamminga)

Verkeerde bedragen afgeschreven bij deel reizigers RET

3-6-2019, rotterdam, ret, proefrit electrische bus foto rob kamminga

Door een fout in de berekening van de ritprijs, is bij een aanzienlijk aantal reizigers een te hoog bedrag afgeschreven voor de rit in een voertuig van de RET. Het gaat om passagiers die met hun OV-chipkaart op saldo reisden en incheckten bij nieuwe in- en uitcheckapparaten, die onlangs in trams en bussen zijn geplaatst.

“We vinden het vervelend voor onze reizigers dat zij hiervan hinder ondervinden en hebben direct gezocht naar de oorzaak en de oplossing. Het bleek te zitten in de manier waarop de ritprijs wordt berekend”, laat de vervoerder weten. De Rotterdamse vervoerder streeft ernaar om voor 20 januari aan iedere gedupeerde reiziger het geld terug te betalen. Reizigers moeten daardoor nog wel naar een kaartautomaat, waar ze dit kunnen ophalen.

Oplossing

Door het technische mankement werden dagelijks duizenden mensen getroffen. “We werken met man en macht om het probleem op te lossen en verwachten dat de problemen donderdag aan het eind van de dag zijn verholpen. De verwachting is dat er dan geen incorrecte bedragen meer worden afgeschreven.” Het metrovervoer werd hierdoor niet getroffen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeerde bedragen afgeschreven bij deel reizigers RET | OVPro.nl
EElektrische bus in Rotterdam bij RET (foto rob kamminga)

Verkeerde bedragen afgeschreven bij deel reizigers RET

3-6-2019, rotterdam, ret, proefrit electrische bus foto rob kamminga

Door een fout in de berekening van de ritprijs, is bij een aanzienlijk aantal reizigers een te hoog bedrag afgeschreven voor de rit in een voertuig van de RET. Het gaat om passagiers die met hun OV-chipkaart op saldo reisden en incheckten bij nieuwe in- en uitcheckapparaten, die onlangs in trams en bussen zijn geplaatst.

“We vinden het vervelend voor onze reizigers dat zij hiervan hinder ondervinden en hebben direct gezocht naar de oorzaak en de oplossing. Het bleek te zitten in de manier waarop de ritprijs wordt berekend”, laat de vervoerder weten. De Rotterdamse vervoerder streeft ernaar om voor 20 januari aan iedere gedupeerde reiziger het geld terug te betalen. Reizigers moeten daardoor nog wel naar een kaartautomaat, waar ze dit kunnen ophalen.

Oplossing

Door het technische mankement werden dagelijks duizenden mensen getroffen. “We werken met man en macht om het probleem op te lossen en verwachten dat de problemen donderdag aan het eind van de dag zijn verholpen. De verwachting is dat er dan geen incorrecte bedragen meer worden afgeschreven.” Het metrovervoer werd hierdoor niet getroffen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.